KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-03-14 14:12
Ultramaraton a Keszthelyi-hegységben
Címkék: futóverseny, ultramaraton, Vadlán, Keszthelyi-hegység, egyeztetés
Cserszegtomaj - 12 település érintésével szerveznek ultramaraton futást ősszel a Keszthelyi-hegységben. Október hetedikén rajtol el az első Vadlán Ultra Trail Cserszegtomajról, erről egyeztettek csütörtökön az érintett települések polgármesterei. Az elöljárók egyetértettek abban, hogy ez egy rendkívül jó kezdeményezés, amely során a résztevők megismerkedhetnek a térség kilátóival, kirándulóhelyeivel és természeti értékeivel.

Háromszázan álltak rajtvonalhoz tavaly az első alkalommal megrendezett Csrszegtomajfutáson. A versenyzők három távban 5,10 és 21 kilométeren versenyezhettek. A program rendkívül sikeres volt, nem csak amatőrök, hanem sportolók is kipróbálták magukat. Ennek kapcsán merült fel a szervezőkben az ötlet egy ultramaraton megtartására, ahol a résztvevők az egész Keszthelyi-hegységet bejárhatják.

„Ez egy speciális táv. Alapvetően egy ultrafutás, tehát a maratonon túllépő távot fogunk itt most megszervezni. Lesz egy 50 kilométeres táv, lesz egy 108 kilométeres táv, és a 108 kilométert nem csak egyéniben, hanem váltóban is lehet teljesíteni. Háromszáz főben meghúztuk az indulók létszámát. Első alkalommal nem tudjuk, hogy mire számíthatunk, viszont szeretnénk biztonságosan, jól kontrolláltan a szervezők oldaláról kiszolgálni az indulókat, ezért 300 főben meghúztuk a maximum létszámot.” - mondta az egyik szervező, Juhász Péter.

A futóverseny nyomvonala Cserszegtomaj mellett 11 másik települést is érint. Ezek polgármestereit várta közös egyeztetésre Bartha Gábor, Cserszegtomaj első embere. A 12 településvezető egyetértett abban, hogy a rendezvény jó lehetőség arra is, hogy a résztvevők megismerkedhessenek a Keszthelyi-hegység természeti kincseivel és épített örökségével.

„Az elmúlt esztendőkben nagyon sok pályázat a Keszthelyi-hegység lefutó részében, tehát itt a nyugati részében olyan létesítményeket is produkált, amelyeket nagyon széles közönségnek meg kell mutatni. Természetesen tudom, hogy ezek működnek, kirándulóhelyekként nagyon jól funkcionálnak, de én azt gondolom, hogy egy ilyen sportrendezvényen keresztül még inkább be lehetne mutatni széles közönségnek azokat a gyönyörű kilátókat, kirándulóhelyeket, amik készen vannak.” - tájékoztatott Barta Gábor, Cserszegtomaj polgármestere.         

A meghívott polgármesterek egyöntetűen támogatták a terepfutás közös megszervezését. A megbeszélésen részt vett Sinka Gábor, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársa is, hiszen a szervezők a természetvédőkkel közösen alakították ki a verseny útvonalát. Juhász Péter mellett egy maroknyi csapat, Kiss Zalán, Pátri Zoltán, Gelencsér Zoltán, Juhász Bianka és Kocsis Zsuzsanna alkotják a szervezőcsapatot, de szívesen fogadnak önkénteseket, akik a verseny napján segítik majd a versenyzőket.

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázkilencvennyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés