KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-02-24 13:30
Segítség a vállalkozóknak
Címkék: pályázatírás, információs nap, Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, Nemzeti Agrárgazdasági Kamar
Gyenesdiás - A jelenleg futó pályázatok 60%-a érinti a kis- és középvállalkozásokat. Ezekről a projektekről, valamint a sikeres pályázatok feltételeiről hallgathattak előadást a vállalkozók Gyenesdiáson. Bemutatkozott a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, és szó volt a Vidékfejlesztési Program aktuális támogatási lehetőségeiről is.

Vállalkozókat vártak a gyenesdiási Községházára szerdán, ahol az aktuális pályázati lehetőségekről  tartottak információs délutánt. A vállalkozók számára fontosak ezek a programok, hiszen itt nem csak az aktuális projektekről tájékozódhattak, hanem a sikeres pályázatot segítő lehetőségekről is.                                                                  

„Mi 25 éve szőnyeg és lakástextil áruházat üzemeltetünk itt a régióban. Sok pályázati lehetőség van a környékben. Az üzletünket szeretnénk felújítani, különösen megújuló energiaforrásokban gondolkodunk, illetve a nyílászárócserék és az épület szigetelése.” - mondta Pintér Tamás, a P-Floor Kft. cégvezetője.

A rendezvényen bemutatkozott a 25 éve működő Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány. A vállalkozók így megismerhették az alapítvány nyújtotta hitelkonstrukciókat és a képzési lehetőségeket is. Az alapítvány tevékenységével segítséget nyújt a kis- és középvállalkozások fejlesztéséhez, a szakmai és üzleti kompetenciák növeléséhez és a pályázatok megírásához is.            

„A vállalkozók általában a fejlesztéseket ezekből a pályázatokból tudják megtenni. Ez azt is jelenti, hogy tovább kell fejlődniük ahhoz, hogy megfeleljenek különböző beszállítóknak vagy a piaci igényeknek. Itt a legfontosabb a technológiai fejlesztés, hogy ne maradjanak le elsősorban a külföldi, illetve a hazai versenytársaktól. Nagyon fontosnak tartom azokat a humán programokat, gyakornoki programokat, egyebeket, amelyek azt biztosítják, hogy legyen elég munkaerő.” - hívta fel a figyelmet Nagy András, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány igazgatója.

Az információs napon elhangzott, a jelenlegi pályázatok nagyjából 60%-a érhető el a kis- és középvállalkozások számára. A pályázó cégeknek rendkívül kemény feltételeknek kell megfelelniük, most elsősorban az exportképességen van a hangsúly. Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere a helyi pályázati eredményekről és a projektek fontosságáról számolt be röviden.

„Gyenesdiás aktívan pályázó település már évek óta. Nagyon fontos számunkra hogy nem csak az önkormányzat pályázik aktívan, hanem a vállalkozások is, és természetesen a vállalkozásokon túl a civil szervezetek. Én úgy érzem, hogy ez a három együttműködő szektor lehetőséget kapott a most kiírásra kerülő pályázatok során. Ha vidékfejlesztési pályázatokról van szó, vagy esetleg mezőgazdasági vagy nem mezőgazdasági vonatkozású vállalkozásfejlesztésről, akkor mindenképpen a településünknek otthont kell adni egy ilyen délutánnak, mint a mai.” - tájékoztatott a polgármester.

A szervezők azt mondták, nagyon örülnek, hogy sokan voltak kíváncsiak arra, hogy vállalkozásuk hogyan tarthat lépést az aktuális trendekkel. Kiemelték, a jövőben is igyekeznek minden segítséget megadni a vállalkozóknak azért, hogy Zala megye minél több sikeres pályázatot mondhasson a magáénak.            

Regman Karola - Keszthelyi TV

                         

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * egyszázhetvennyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés