KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-02-10 14:33
Jobbik: nem a költségvetésre
Címkék: költségvetés, Jobbik, városgazdálkodás, szavazás, elutasítás
Keszthely - Nem ért egyet a Jobbik Magyarországért Mozgalom Keszthely város 2017-es költségvetésével, éppen ezért nem is szavazta azt meg a szerdai testületi ülésen. Herold János, a párt helyi képviselője sajtótájékoztatójában elmondta, ez egy labilis, gyenge lábakon álló, főleg politikai érdekeket szem előtt tartó költségvetés, éppen ezért nem elfogadható.

A Jobbik több kifogással is élt az idei költségvetés ellen. Herold János hangsúlyozta, 2016-ban feltétel nélkül szavazták meg a tervezetet, az idei költségvetési mutatószámok azonban nem vetítenek előre egy biztonságos városgazdálkodást.    

„Úgy gondoljuk, ez a költségvetés nem áll olyan lábakon, ami tekintetében hátradőlhetünk, és azt mondhatjuk, hogy biztonságosan mehetünk neki ennek az évnek. Mivel hiányoltuk, hogy Keszthely város civil szervezetei, illetve Keszthely város lakossága nem kellő mértékben volt ez ügyben tájékoztatva." - mondta a képviselő.

Herold János a 90 milliós, sportfejlesztési támogatás kapcsán nem csak a magas összeget kifogásolta, hanem azt is, hogy nincs semmi konkrétum arra vonatkozóan, hogy mire is fordítanák a megszavazott támogatást. A béremelések kapcsán elhangzott, a Jobbik 20%-os emelést javasolt, ebből a képviselőtestület 10%-ot szavazott meg, és épített be a költségvetésbe. Herold János kiemelte, a tervezett kiadási tételekkel az a legnagyobb probléma, hogy nincs mögöttük reális bevétel, hiszen az ingatlanértékesítésre számolt 94 millió, illetve az építményadóból befolyó 220 millió forint csak elméleti összegek. A képviselő szerint mindezek mellett gondot okoz az önkormányzati tulajdonban lévő cégek fenntartása is.                        

„A Keszthely város 100%-os tulajdonú önkormányzati cégeinek a működése is tulajdonképpen egy kicsit veszélyben van. Itt mindenképpen meg kell említsem a HUSZ Kft.-t, ami gyakorlatilag már hosszú idő óta nagyon-nagyon gyengén működik, csődközeli állapotban van. Itt állami dotáció, támogatás nélkül valószínűleg ezt a város nem tudja finanszírozni. Tartalmazza ez a költségvetés, hogy nem tervez a város hitelfelvételt. Ezt kétségesnek tartom, biztos vagyok abban, hogy kénytelen lesz Keszthely város hitelhez folyamodni.” - tájékoztatott Herold János.

Herold János a 2017-es költségvetés kapcsán több kérdést is megfogalmazott. Így például azt, hogy mi lesz a Balaton illetve a Hullám szállókkal, a tervezett kerékpárutakkal, a Szalasztó utca kétirányúsításával vagy pedig az illegális hulladékkezelés problémájával. A képviselő azt mondja, a 2017-es költségvetést politikai érdekek mentén alkották meg, és nem vették figyelembe a város és a lakosság valós érdekeit.

Regman Karola - Keszthelyi TV                                                                        

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszáznegyvenöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés