KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-02-01 15:40
Visszatértek a Festetics György Zeneiskola tanulói
Címkék: Festetics György Zeneiskola, koncert, volt növendékek, Zeneiskola Baráti Kör
Keszthely - A volt növendékek koncertjével indult a Festetics György Zeneiskola és a Zeneiskola Baráti Kör közösen szervezett hagyományos koncertsorozata. Az első hangversenyre az intézmény koncerttermében került sor, a továbbiakra viszont a Festetics kastély tükörtermébe várják a zenekedvelőket. A koncertsorozat minden évben nagy érdeklődésre tart számot.

Farkas Benjámin marimbán játszotta egy szerb zeneszerző talán kevesek által ismert darabját. Benjámin jelenleg a győri zeneművészeti szakgimnázium tanulója, a zenetanulást azonban ő is a keszthelyi Festetics György Zeneiskolában kezdte. Hét évig volt az intézmény diákja, először a hegedűvel próbálkozott, majd később tért át az ütős hangszerekre.

„A hangszer, amin játszom ma este az a marimba. Nem annyira ismert hangszer, viszont nem is mondanám azt, hogy nem ismert. Afrikai fából készül, lehet az akár rózsafa, és rezonátor csövek segítségével szólal meg. A felülete olyan, mint a zongora, és különböző keménységű verőkkel szokták megütni.” - mondta a Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium tanulója.

A keszthelyi zeneiskolából számos olyan diák kerül ki, aki nem csak középiskolai, de egyetemi tanulmányait is zenei témában folytatja. A volt tanulók azonban évről évre szívesen térnek vissza egykori iskolájukba, hogy megmutassák mindazt, amit az elmúlt években tanultak. Így van ezzel Hosszú Kristóf is, aki ma már a budapesti Zeneakadémia hallgatója.

„Én itt igazából hegedültem, és középiskolában váltottam. Nagyon szerettem ide járni, egy nagyon jó képzést kaptam itt elméletben is, hangszeres képzésben is. Aztán úgy alakult, hogy nagybőgőre átváltottam, és úgy érzem, hogy ez egy jó döntés volt számomra, most ahogy így állok az életemben. Tanulmányaimat a Zeneakadémián folytatom éppen, és vannak lehetőségek zenekarokban kisegítésre, állások is vannak, úgyhogy most egyre jobb és jobb lesz nekem.” - mesélte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója.

A koncert a Festetics György Zeneiskola Baráti Körének szervezésében jött létre. Az egyesület célja az intézményben tanuló diákok tanulási és fejlődési lehetőségeinek jobbítása, a zene népszerűsítése és a város kulturális életének szolgálata.   

„Több évtizede hagyomány már a zeneiskolánkban, hogy zeneiskola a zeneiskola mellett működő Zeneiskola Baráti Kör Egyesülettel közösen megrendezi azokat a bérletes hangversenyeket, amelyekkel az a célunk, hogy mind a zeneiskolában tanuló diákokhoz közelebb hozzuk a zenét, mind pedig a szüleikhez.” - tájékoztatott Dr. Gárdos Tamás, a Festetics György Zeneiskola Baráti Kör vezetője.

Az öt koncertből álló sorozat következő előadására március harmadikán kerül sor a Festetics Kastély tükörtermében. Ez alkalommal a zeneiskolában tanító tanárok lépnek fel. A hangversenyre mindenkit szeretettel várnak.                      

Regman Karola - Keszthelyi TV                

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszáznégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Nem oltatta be magát? Még nem késő! 2017-11-17 14:02
Keszthely - Nyílt nap lesz a Szent Erzsébet Alapítványnál 2017-11-16 14:54
Keszthely - Fókuszban a pályaválasztás 2017-11-16 14:49
Keszthely - Lehet újat mondani Nándorfehérvárról 2017-11-15 15:54
Keszthely - Kvízkérdések a vizes VB-ről 2017-11-15 15:48
Gyenesdiás - Zeneterápia Európai Világnapja 2017-11-15 15:45
Keszthely - Vért adtak a kormánytisztviselők 2017-11-15 15:42
Keszthely - Minőségi oktatással jó helyen 2017-11-15 10:33
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés