KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-01-27 16:06
Sportgála újratöltve
Címkék: sportgála, sport, kitüntetés
Keszthely - Két év után ismét önálló rendezvényen ismerték el a város kiemelkedő sportteljesítményeit. A tegnap esti Sportgálán elhangzott, hogy a város a jövőben prioritásként tekint a sportra. A célok közt szerepel az infrastruktúra fejlesztése. A város díjai mellett a keszthelyi egyesületek is bemutatkoztak a Balaton Színházban.

A Haladás egykori labdarúgója és vezetőedzője vehette át a Keszthely Város Sportjáért címet. Béres Ferenc alapítója az FC Keszthelynek, melynek elnökeként és edzőjeként tevékenykedik ma is, kiemelten az utánpótlás korosztály képzésében.

„Keszthely Város 2017. év legjobb utánpótlás edzője” Dr. Kardos József lett. Atlétái kiemelkedő eredményeket értek el az elmúlt évben. Középtávfutó szakágban jelenleg 14-16 fővel dolgozik, akiket a jövő reménységeiként tartanak számon.

Távolléte miatt Major Veronika édesanyja vette át a város legjobb felnőtt női sportolójának járó elismerést. Veronika 2016-ban két Európa bajnoki és egy világbajnoki címet is szerzett futócéllövészetben és légpisztoly számokban. Teljesítményét a Sportlövők Szövetsége és Zala megye is elismerte.

A kung fu sportágban jeleskedő Lenner Tamás lett „Keszthely Város 2017. év legjobb felnőtt férfi sportolója”. A fiatalember 2007 óta veretlen bajnok és válogatott kung fu versenyző.

Országos bajnoki és ezüstérmet szerezett tavaly a KVDSE Mezei Futócsapata, többek közt ezzel érdemelték ki a „Keszthely Város Legjobb csapata” címet. Kovács Marcell András, Zarnóczai Zalán, Mezei Gellért és Ábrahám Richárd egyéniben is korosztályuk meghatározó versenyzői.

A tíz éves Nett Vivien mára több korosztályos országos csúcs úszója, ezzel érdemelte ki az év legjobb ifjúsági leány sportolója díjat. A Keszthelyi Kiscápák Úszója 10 számból is aranyjelvényes úszó.

A legjobb csapat mellett a legjobb ifjúsági fiú sportoló címnek is örvendhetett Kovács Marcell András, aki korosztálya legjobb középtávfutó atlétája volt 2016-ban. A válogatott sportoló mindkét középtávfutó számban magasan vezeti a korosztályos ranglistát. Fejlődése érdekében a KVDSE után idén a Budapesti Honvédban folytatja pályafutását.

Betegsége miatt edzője vette át a Csóti Jusztinának járó „Jó tanuló, jó sportoló” elismerést. A fiatal atléta korosztályos és felnőtt szinten első, illetve dobogós helyeket szerzett. Elszántsága töretlen a KVDSE után ma már Zalaegerszegen sportoló Csóti Jusztinának.

Két év kihagyás után szerveztek ismét Sportgálát a városban. Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottság elnöke köszönetet mondott azoknak, akik segítettek e szép hagyomány visszahozásában. Beszédében kiemelte, a sportnak egészségügyi és pedagógiai szempontból is fontos szerepe van.

„Képviselőtársaim zömével való közös elhatározásunk szerint a jövőben prioritásként tekintünk a sportra. Igyekszünk majd nem csak az egyesületi támogatásokban jeleskedni, hanem az infrastrukturális fejlesztések területén is szeretnénk jelentősen előre lépni. Ennek az első jelei egy újabb műfüves pálya elkészítésében, a város nagyobb csarnokának, a Csokonai csarnoknak várható jelentős felújításában már érezhetőek, illetve érezhetőek lesznek. de mindezzel nem szeretnék megelégedni és nem szeretnénk lezártnak tekinteni ezt a folyamatot.” - mondta el Csótár András. 

Hozzátette: a sportolói kitüntetések közé terjeszti a „Város legjobb testnevelője” címet. Kifejezve ezzel a sport pedagógiai szerepét is. A bizottsági elnök szerint a sport a jövőbe való befektetés és helyi szinten is stratégiai ágazat.

A gálán lehetősége volt a keszthelyi egyesületeknek a bemutatkozásra. A közönség a sportlövészetet és a shotokan karatét elő bemutatóval más sportágakat videón, vagy prezentáción keresztül ismerhette meg.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszázhatvankilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés