KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-01-27 14:34
Viszlát Jeszka!
Címkék: Jeszka, Vörös Béla György, búcsú, alapító, elhunyt
Keszthely - Elbúcsúztatták a 71 éves korában elhunyt egykori kollégánkat, Jeszka Vörös Béla Györgyöt. Jeszka több mint 15 évig volt meghatározó alakja a Keszthelyi Televíziónak. De sokan edzőként, tornatanárként, vagy aktív közösségi emberként ismerték őt. Hamvait ma a Karmelita Bazilikában szentelték meg.

A Keszthelyi Televízió megalapításának évétől kezdve 15 éven át dolgozott operatőrként és felelős szerkesztőként Jeszka Vörös Béla György. Kollégái szerint az abszolút precizitásra törekedett, minden munkájával tökéleteset akart alkotni. A meglehetősen szerény műszaki lehetőségek mellett például tökéletesre fejlesztette az anyagok vágását két normál videomagnó segítségével. Olyan beállítottságú ember volt, akire a barátai, munkatársai mindig mindenben számíthattak. A televízió számára történelmi jelentőségű volt, hogy egyedülálló módon végig forgathatta a rendszerváltás előtt, az akkori miniszterelnök Grósz Károly keszthelyi és hévízi látogatását.

"Minden lezajlott szerencsésen, ám mint utólag kiderült, a Keszthelyi TV volt az országban az első helyi televízió, amely nemhogy kísérhetett egy kormányfőt, de interjút is készíthetett vele." - emlékezett vissza kollégája, Cservenka György. 

 Számos híresség állt Jeszka kamerája elé Jancsó Miklóstól kezdve Szörényi Leventén át. Olyan műsorok fűződnek a nevéhez mint a Gyógyí-tó, vagy a Balaton Magazin. 

Jeszka munka közben, mögötte Cservenka György

Iskolában szerzett beceneve annyira fontossá vált számára, hogy előnévként anyakönyveztette.

A Karmelita Bazilikában szentmise keretében vettek búcsút Jeszka Vörös Béla Györgytől. Hamvai mellett régi jó barátja Ágh Pál búcsúzott, aki felidézte pályáját a mindenre derűs és fogékony tornatanárnak és operatőrnek  „Mindenbe jó volt: sportba, szervezésbe, tanulásba, egy külön sportba a sakkba és a zenébe is.”

Jeszka Vörös Béla György 2016. december 30-án, 71 éves korában hunyt el, hosszas betegség után. Hamvainak megszentelését követően szűk családi körben helyezték végső nyugalomra. Emlékét szeretettel őrizzük.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszáznyolcvanhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Nem oltatta be magát? Még nem késő! 2017-11-17 14:02
Keszthely - Nyílt nap lesz a Szent Erzsébet Alapítványnál 2017-11-16 14:54
Keszthely - Fókuszban a pályaválasztás 2017-11-16 14:49
Keszthely - Lehet újat mondani Nándorfehérvárról 2017-11-15 15:54
Keszthely - Kvízkérdések a vizes VB-ről 2017-11-15 15:48
Gyenesdiás - Zeneterápia Európai Világnapja 2017-11-15 15:45
Keszthely - Vért adtak a kormánytisztviselők 2017-11-15 15:42
Keszthely - Minőségi oktatással jó helyen 2017-11-15 10:33
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés