KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-01-25 14:58
6500 kilométer 84 nap alatt
Címkék: Világjáró Klub, Balaton Színház, Teljes szívvel, kenuzás, Atlanti-óceán
Keszthely - 6500 kilométer kajakozott két jó barát az Atlanti-óceánon. Szabó Norbert Ádám Teljes szívvel című könyvében számolt be az úton átélt izgalmakról és a 84 napos lelki utazásról. A Balaton Színház Világjáró Klub előadássorozatának keretein belül mutatták be a kötetet, ahol Szabó Norbert az expedíció előkészületeiről, és az élményeiről is beszámolt.

A világon először evezte át az Atlanti-óceánt Kovácsik Levente és Szabó Norbert Ádám. A két barát 2015 októberében indult útnak egy kajakkal Spanyolországból, majd 84 nap és 6500 kilométer után kötöttek ki Antiguán. Az úton számos kalandban volt részük, a karácsonyt és a szilvesztert is a nyílt vízen töltötték, és cápával is találkoztak. Az utazás ötlete 2011-ben fogalmazódott meg, az utat pedig hosszas felkészülés előzte meg.

„2011 nyarán a Balatonra jöttünk le éppen nyaralni, és ott gondolkodtunk azon, hogy kellene valami olyat tennünk az életünkben, ami egy igazán nagy kaland. Egy olyan lelki utazás, részben, amit egy saját útként élnénk meg. Így született meg az a gondolat a fejünkben például, hogy végigsétálnánk az El Caminon. Ez annyira felkapott dolog volt már akkor, hogy továbbgondoltuk ezt az ötletet.” - mesélte Szabó Norbert Ádám.

A Balaton Színház Világjáró Klubjának első idei rendezvényén Szabó Norbert Ádám az élménybeszámoló mellett az expedícióról írt könyvét is bemutatta. A Teljes szívvel címet viselő kötet nem csak egy hajónapló, hanem egy lelki utazás története is.     

A Világjáró Klub minden évadban igyekszik a már ismert előadók mellett újdonságokkal is szolgálni a közönségnek. Így volt ez Szabó Norbert esetében is, aki szívesen fogadta a keszthelyiek meghívását, és nagy átéléssel mesélt a kalandjairól.

„Vannak olyan csodabogarak, ha lehet így fogalmazni – pont a mai előadónk talán egy ilyen úriember, aki valamilyen célt tűz maga elé, és elindul a világba. Hegyeket másznak, mert éppen expedíciós hegymászók, vagy éppen átkajakozzák az Atlanti-óceánt. Figyelünk, figyeljük a híradásokat, és aminek van egy kicsit nagyobb médiavisszhangja, azt már megtaláljuk. Innen már egyszerű az út, megpróbáljuk őket elérni, és meginvitálni ide.” - tájékoztatott Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese.

Szabó Norbert a jövőben már nem tervez hasonló expedíciókba belevágni. Jelenleg a kötetével járja az országot, és a jövőben szeretne az úti élményekről egy filmet is forgatni.A Világjáró Klub következő előadására február 27-én, hétfőn kerül sor, a téma pedig Svájc, az Alpok és a turizmus országa.          

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázhúszonnégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés