KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-02-09 09:29
Tovább a fejlődés útján
Címkék: Gyenesdiás, fejlesztés, évértékelő, újévköszöntő
Gyenesdiás - A fenntartható jellegű településépítés, a környezettudatosság, a természeti értéktár őrzése, a közösségi összefogás és a hatékony pályázati együttműködés volt a fő hangsúlya a pénteken megtartott gyenesdiási évértékelőnek. Gál Lajos, polgármester kiemelte, jelentős összegű pályázatokat nyújtottak be például az új gyermekorvosi rendelő építésére és a helyi étkezde fejlesztésére is. A rendezvényen részt vett Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóság vezetője, aki Áder János üdvözletét tolmácsolta a jelenlevőknek.

A közvilágítás korszerűsítése, az iskola komplett tetőcseréje és az utak, járdák 120 millió forintos fejlesztése és a sportpálya új lelátója is gazdagította Gyenesdiást 2016-ban – hangzott el az évértékelőben.  A település vállalkozói, támogatói és partnerei jelenlétében Gál Lajos polgármester kihangsúlyozta, hogy a jövőbeni elképzelései sem kisebbek a városi címre törekvő nagyközségnek.

„Miniszteri Biztos Úr támogatását élvezve szeretnénk segíteni a 71-es út gyenesdiási átkelésének teljes felújításának ügyét. Magánerős beruházások révén mindenben segítjük és támogatjuk a már megtervezésre került közel ötven fős nyugdíjas ház megépítését, valamint a Palkó Sándor sétány menti településközponti, igazán komoly nagyjátszótér és sétány fejlesztésének ügyét. Lényeges, hogy 2017 évre teljesen kiépüljön a települési térfigyelő kamerarendszer.”  - hangzott el a beszédben. 

Az idei esztendő tervei közt szerepel még többek közt mindkét strand fejlesztése, a köztemető bővítése, a diási vízimalom rekonstrukciója, valamint nagyméretű műfüves pálya építése. Gál Lajos hozzátette: jelentős összegű pályázatokat nyújtottak be, ezek közül az új gyermekorvosi rendelő a legfontosabb, de a napi 700 adagot lefőző étkezde fejlesztése is komoly cél, és remélhetőleg hamarosan sor kerülhet a régen várt tornaterem építésére is.

Áder János köztársasági elnök üdvözletét tolmácsolta a jelenlevőknek Kőrösi Csaba. A Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóságának vezetője elmondta, hogy majdnem ötven éve visszatér a településre, melyet szinte második szülőhelyének tekint. Az ENSZ nagykövet ez idő alatt megtapasztalta, hogy Gyenesdiás mára az ország előtt lépdel és megvalósítja azt, amiről mások elméleti vitát folytatnak:

„Nevezetesen, hogyan lehet a fejlődést fenntarthatóvá tenni, a gazdasági gyarapodást a természeti tőke felérése nélkül elérni és tartóssá tenni, s közösséget működtetni, amely bízik magában és létszámában is gyarapszik.”  

A pohárköszöntőt továbbá megtisztelte Pácsonyi Imre. A Zala Megyei Közgyűlése alelnöke elmondta, hogy a településen tudatosan, nagy áldozatok árán alakítják a nagyközség jövőjét.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötszáztíz
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés