KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-01-24 17:52
Hétvégi ebéd a rászorulóknak
Címkék: Szent Erzsébet Alapítvány, melegedő, ételosztás, Vadászcsárda, jótékonyság
Keszthely - Hétvégén is meleg étellel várták a rászorulókat a Szent Erzsébet Alapítvány melegedőjében. A vasárnapi ebédet egy zalacsányi étterem tulajdonos ajánlotta fel, aki a többi vendéglátóst is buzdítani szeretné a jótékonykodásra. Az alapítvány vezetője és a nehéz sorsúak is nagy szeretettel fogadták a meleg ebédet.

120 adag csülkös babgulyást osztottak ki vasárnap a rászorulók számára. A nappali melegedő hétfőtől péntekig várja a nehéz sorsúakat meleg ebéddel, a hétvégi ellátás azonban nem megoldott. A rászorulóknak nagyon sokat jelent az alapítvány gondoskodása, az extrém hidegben pedig még inkább fontossá válik a meleg étkezés.          

„Az én számomra azért fontos, mivelhogy elváltam, az utcán élek, és ez nagyon jó.” - mondta egy rászoruló, Dobos Béla Artúr.

„Az én számomra azért fontos, mert  én végül is hajléktalan vagyok már kilenc éve sajnos. Volt állandó lakásom, állandó munkahelyem. A munkahelyeim megszűntek, és sajnos ide kerültem.” - mesélte egy másik, Pápai Endre.

Egy zalacsányi étteremtulajdonos fejében született meg az ötlet, hogy a téli mínuszokban segítsen az alapítványnak a hétvégi ellátás megoldásában. A programot decemberre tervezte Nagy Zoltán, akkor azonban a karácsonynak köszönhetően számos adomány érkezett Keszthelyre is. A vállalkozó szeretné felhívni a többi étteremtulajdonos figyelmét is arra, hogy vegyenek részt az akcióban.            

„Tulajdonképpen szeretném, ha ez egy ilyen hagyományteremtő lenne, felhívva a vendéglátós kollégáim figyelmét, hogy a saját környezetünkben egy kicsit odafigyelve apróságokkal, egy apró ételosztással is tudunk a rászorulóknak egyszeri meleg ételt adni. Szeretném, hogyha ebből hagyomány lenne, és buzdítani szeretném a kollégáimat arra, hogy bátran keressék az ilyen civil szervezeteket.” - emelte ki Nagy Zoltán, a zalacsányi Vadászcsárda tulajdonosa.

Az alapítványnak rendkívül nagy segítséget jelentenek az ilyen és ehhez hasonló adományok. A Szent Erzsébet nappali melegedőt biztosít a rászorulóknak, de a nagy hidegre való tekintettel most éjszakára is befogadnak mindenkit. Emellett a nehéz sorsúakat tűzifával is próbálják segíteni. Az ilyen és ehhez hasonló jótékonysági akciók arra is jók, hogy példát mutassanak mindenki számára.      

„Az első szempont az, hogy tudjunk ebédet adni az ellátottaknak, meleg ebédet. Ez egy nagyon fontos szempont. A másik szempont az talán, hogy példát mutathat azoknak a vállalkozásoknak, akik hasonló profillal dolgoznak, hogy ilyenkor, amikor kifejezetten hideg idő van, és mi is kinyitunk, akkor segítsenek nekünk abban, hogy mindenki ebben a sok mínuszban legalább naponta egyszer egy tál meleg ételt kapjon hétvégén is.” - tájékoztatott Komoróczy Lajos, a Szent Erzsébet Alapítvány vezetője.

A zalacsányi étterem mellé már helyi vállalkozások is csatlakoztak, egy keszthelyi pizzériának a tulajdonosa 10 pizzát ajánlott fel. Az alapítvány dolgozói az időjárásra való tekintettel továbbra is folyamatosan nyitva tartanak, és remélik, hogy a jövőben is sikerül megoldani a hétvégi étkeztetést.           

Regman Karola - Keszthelyi TV        

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * egyszázharmincnyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés