KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-01-24 17:43
Fókuszban a balatoni borok
Címkék: borparádé, Vince nap, Bock Bisztro, Helikon Taverna
Vonyarcvashegy - 10 pincészet vett részt a második alkalommal megrendezett Vince napi Borparádén Vonyarcvashegyen. A Bock Bisztró idén is a magyar borkultúra népszerűsítése jegyében szervezte meg a rendezvényt, ahol a kiváló borok mellett sajtvásárral és kézműves csokoládéval is kedveskedtek a résztvevőknek.

Több, mint 300 vendég kóstolt borokat szombaton a vonyarcvashegyi Bock Bisztróban. Második alkalommal szerveztek ugyanis Vince napi Borparádét, ahová számos neves borászatot meghívtak a borkultúra ápolása jegyében. A résztvevők 10 pincészet 60-65 fajta borát kóstolhatták végig délelőtt 11-től este 6 óráig.        

„Teljesen le vagyok nyűgözve, nagyon jó a hangulat, és nagyon-nagyon finom borokat tudunk kóstolni. Ami a legfontosabb, úgy jöttünk ide, hogy a kisfiam az Vince, úgyhogy összekötöttük a kellemest a hasznossal.” - mondta egy résztvevő, Gál Szabolcs.

A Helikon Taverna 200 éves pincéjében és a rendezvényteremben is folyamatosan kínálgatták a borokat a résztvevő borászatok. A Bock Bisztró hagyományőrző szándékkal indította útjára a bormustrát, és a program már a második alkalommal rendkívüli népszerűségnek örvend. A rendezvény egyik célja a balatoni borok népszerűsítése, emellett pedig a téli szezonban is szeretnének programot kínálni a helyieknek és az ide látogatóknak.

„Alapvetően szeretnénk a balatoni borászoknak, a balatoni boroknak publicitást találni. Azt itt élő vendégeknek, de szeretnénk azt is, hogy az ide látogató turisták avval találkozzanak, hogy itt a Balaton partján nem csak a nyári szezon létezik, hanem van őszi, tavaszi és téli szezon is, amiért érdemes ide ellátogatni.” - tájékoztatott Fodor Márk, a Balatoni Borkultúráért Alapítvány kuratóriumi tagja.

A rendezvényteremben szakmai előadások is várták az érdeklődőket, de egy sajtmanufaktúra, és különleges, kézműves csokoládékészítő is bemutatkozott a programon. A Balatoni Borkultúráért Alapítvány egyik célja, hogy a magyar tenger borait széles körben is ismertté és elismertté tegye, és felhívja a figyelmet a borfogyasztás jótékony hatásaira is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszáznegyvenkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés