KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-01-06 14:35
Hullanak a tűlevel(ű)ek
Címkék: fenyőszállítás, karácsonyfa, vízkereszt, HUSZ
Keszthely - Idén január 16-án, és 17-én szállítja el a HUSZ Kft. a lakóházak vagy a hulladékgyűjtő szigetek mellé kihelyezett, lebontott karácsonyfákat. A hulladékkezelő felhívja a lakosság figyelmét arra, a megjelölt dátumot követően mindenkinek az egyéni felelőssége, hogy a kidobott fát eljuttassa a hulladékudvarba. Tavaly 10 tonnányi fenyőt gyűjtöttek össze a HUSZ munkatársai a város területén.

A hulladékszigetek mellet hevernek a fenyőfák Keszthely több pontján is. A karácsonyi ünnepek elmúltával sokan már vízkeresztkor lebontják a fákat, de többen vannak olyanok, akik még várnak a karácsonyfa kidobásával. A HUSZ Kft. minden évben igyekszik a lakosság igényeihez igazodni, így idén is várnak még a fenyőszállítással.                       

„Január hónapban 16-án, hétfőn, és 17-én kedden fogjuk elszállítani a házak elé kihelyezett karácsonyfákat. Tehát van még egy hetük a lakóknak, hogy lebontsák a karácsonyfákat. Azt szeretnénk kérni, hogy rendben, a normál szokások szerint, a forgalmat, egyéb külső tényezőket nem akadályozva tegyék ki a karácsonyfákat. Mi ezeket külön fogjuk szedni, tehát nem keverjük össze más hulladékkal.” - mondta Kőrös László, a HUSZ Kft. ügyvezetője.

A begyűjtött fákat újrahasznosítják, elszállítás és aprítás után egy tüzelőanyag keverékbe kerülnek, amely a keszthelyi hőerőművet fűti majd. A tavalyi évben 10 tonnányi fenyőt szállítottak el, idén is nagyjából erre a mennyiségre számítanak. A HUSZ Kft. azt kéri a lakosságtól, hogy a megadott határidőig bontsák le a karácsonyfákat, de akik még szeretnének a feldíszített fában gyönyörködni, azok számára is van megoldás.

„Elsősorban azt szeretném kérni, hogy miután valóban ma van vízkereszt, és hagyományosan ilyenkor illendő a fát lebontani, lehetőség szerint tartsuk magunkat ehhez a két időponthoz. Ha mégsem, akkor továbbra is van arra lehetőség, mint mindig egyébként az év folyamán, hogy a háztartásoknál fölhalmozódott zöld hulladékot ki lehet vinni a KETÉH telepre, a hulladékudvarba ingyenesen.” - tájékoztatott az ügyvezető.

Kőrös László elmondta, a határidő után lebontott fákat a bio hulladékgyűjtő edénybe is el lehet helyezni, itt azonban figyelni kell arra, hogy a vastagabb törzsdarabokat az aprítóberendezés nem tudja feldolgozni. A tapasztalatok szerint a város lakótelepein több fenyőt gyűjtenek be a HUSZ munkatársai. A családi házas övezetben lakók sok esetben eltüzelik a lebontott karácsonyfákat.    

Regman Karola - Keszthelyi TV                   

               

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázötvenkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Isten nekünk háttal - napló a román háborúról 2018-02-21 16:14
Keszthely - Mesék felnőtteknek 2018-02-21 13:47
Keszthely - Köszöntötték az ápolókat 2018-02-20 17:30
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés