KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-12-13 14:50
Együtt a medencében
Címkék: úszás, Csík Ferenc, verseny, fogyatékkal élők
Keszthely - 6 éves volt a legfiatalabb, és 50 a legidősebb versenyző a hatodik Csík Ferenc Amatőr Úszóversenyen. Az uszoda megnyitása óta rendezik a megmérettetést, és évről-évre egyre többen próbálják ki magukat a 25 méteres medencében. A versenyt idén is Keszthely város önkormányzata támogatta.

Hatvanhat nevező áll rajtkőhöz idén a  Csík Ferenc Tanuszodában Keszthelyen. Gyerekek és felnőttek is nevezhettek a versenyre, az úszók 25 és 50 méteres távokban és vegyes váltóban is összemérhették a tudásukat. Többen már a kezdetektől részt vesznek a megmérettetésen, és a mai napig nagyon lelkesek.     

„Én most ötödik alkalommal vagyok itt. Azért, mert egy családias hangulatú verseny, egyáltalán nem tétre megy. Szeretek versenyezni, és jó érzés.” - mondta az egyik versenyző, Illés Zoltán Máté.

A versenyt eredetileg a fogyatékkal élők számára hozta létre a Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület, de mára már számos egészséges sportkedvelő is szívesen vesz részt. A program nem titkolt célja az egészséges életmód és az úszósport népszerűsítése, emellett fontos az is, hogy a felnőttek példát mutassanak a felnövekvő generációnak.

„Fitten tart, egy tök jó mozgás. Egyébként tudom ajánlani bárkinek, ez a legkomplexebb dolog, nem terheli meg az ízületeket,a a térdeket, úgyhogy mindenképp célszerű úszni. Nagyon tudom ajánlani mindeninek.” - nyilatkozta egy másik induló, Szabó András.          

A megmérettetésen kizárólag amatőr és hobbi úszók vehettek részt, az igazolt versenyzők nem indulhattak. Az úszóknak gyors-, mell- és hátúszásban kellett bizonyítani a tudásukat és a gyorsaságukat öt korcsoportban, a fogyatékkal élőket pedig külön díjazták. A szervezők minden évben hangsúlyozzák, ezen a versenyen a jó hangulat és a részvétel a fontos, éppen ezért a helyezettek sem pénzjutalmat, sem tárgyi ajándékot nem kapnak.

„Mindig érem és oklevél díjazás van. Amire nagyon büszkék vagyunk, hogy eddig is sikerült megoldani úgy, hogy az Egyesület és Keszthely város támogatásával, hiszen a VÜZ Kft.-vel közösen szervezzük most már évek óta a versenyeinket. Nem ez az egyetlen egy verseny van, úszóverseny, hanem van tavasszal is, van a Nyuszi puszi verseny, annak neveztük el, és van a tanév végén egy záró.” - tájékoztatott Nemes Klára, a Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület szakosztályvezetője.

A szervezők továbbra is bíztatnak mindenkit, hogy a versenyeken kívül is látogasson el a város uszodájába, hiszen ez a sport nemre és korra való tekintet nélkül, mindenkinek nagyon jót tesz. A verseny végén a korcsoportok első három helyezettje kapott érmet, a negyedik, ötödik és hatodik helyezetteket oklevéllel jutalmaztak. Azok a résztvevők, akik nem értek el helyezést, emléklappal és rengeteg új élménnyel és tapasztalattal távozhattak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszázharminchat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés