KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-12-02 10:23
Nem veszélytelen sport a sí
Keszthely - Egészséges, de nem veszélytelen sport a síelés. Sokan most tervezik, hogy melyik síparadicsomban hódoljanak ennek a téli testmozgásnak. Csak jó minőségű felszereléssel érdemes útra kelni, ehhez több keszthelyi kölcsönzőben is segítséget kapunk. Külön, erre a célra kötött biztosítás nélkül semmiképp ne induljunk el.

Egy keszthelyi kölcsönzőben Sikos Zoltán üzletvezető mutatja meg, milyen is egy jó síléc. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre jobb minőségű termékek kerülnek piacra. A kiválasztás során nem a divat a legfontosabb szempont, hanem a biztonság. A megfelelő felszerelés függ a tudásunktól, a testmagasságtól, a síkötés beállítása során pedig a testsúlyt kell jól meghatározni.

"A síbakancs ami még egy nagyon fontos felszerelés, mivel ezzek kapcsolódunk a síléchez. Ennek is pontos méretnek kell lenni. Megfelelően kell, hogy tartsa a lábunkat, a bokánkat és a lábfejünket, hogy megfelelően tudjuk irányítani a sílécet." - magyarázta el Sikos Zoltán, GreenZone Kerékpárüzlet üzletvezetője.

Sokan felesleges kiegészítőnek tartják a sisakot. Mivel a legtöbb helyen tizenöt év felett nem kötelező, ezért nem is használják, pedig életet menthet a jó méretű és becsatolva használt védőeszköz. Síruhát általában nem lehet kölcsönözni, azt érdemes megvásárolni.

"A ruházatnál kettő fontos dolgot kell figyelembe venni: az egyik a vízállóság, a másik pedig a lélegzőképesség. A vízállóságnál legalább egy ötezer mm-es vízállóságú ruhát kell, hogy válasszunk. Ez alatt nem érdemes vele foglalkozni, mert el fogunk benne ázni. Ami szükséges még, az a megfelelő méretű kesztyű." - mondta el Sikos Zoltán, üzletvezető.

A sípályák használatát általános és helyi, a KRESZ-hez hasonló, de jóval egyszerűbb feltételek szabályozzák. A legnagyobb körültekintés során is előfordulhat baleset, mivel egy-egy síparadicsomban sok eltérő tudású ember, különböző sebességgel siklik. Ütközés során ha horzsolás, zúzódás keletkezik, az is ellátást igényel. Súlyosabb esetekben törés is előfordulhat. Márkus Marianna biztosítási tanácsadó azt javasolja: indulás előtt mindenképpen kössünk megfelelő biztosítást.

"A téli biztosítás nagyon sok olyan elemet, nagyon sok olyan kiegészítő kockázatot tartalmaz, amit a normál nem. Például: hogyha valaki elesik síelés közben és eltöri kezét, lábát, az egészségügyi ellátás az ebben a biztosításban van. A helikopteres mentés, a hegyről való mentés, a sífelszerelés is benne van. Van benne felelősség-biztosítás is." - tájékoztatott Márkus Marianna, biztosítási tanácsadó.

Márkus Marianna arra is figyelmeztetett, hogy a biztosítás megkötésénél különösen figyeljünk oda arra, hogy mi a területi hatálya, ugyanis ezek nem minden országban érvényesíthetők. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázkilencvenhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés