KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-12-02 10:11
Keszthelyen járt Mesterházy Attila
Keszthely - Keszthelyen járt Mesterházy Attila országgyűlési képviselő. Az MSZP Rákóczi téri közösségi házában lakossági fórum keretében találkozott a városban élő emberekkel. Azt megelőzően, sajtótájékoztató keretében bírálta a kormányzat elmúlt időszakban hozott intézkedéseit.

Elsőként az MSZP közelmúltban meghirdetett karitatív akciójáról számolt be Mesterházy Attila. Ennek keretében sok családnak igyekeznek segíteni. A párt elnöke által indított akcióba minden megye becsatlakozott és adományokat is várnak.

"Ennek keretében gyűjtünk adományokat és különböző tartós élelmiszereket, amiket el fogunk juttatni ezeknek a családoknak. Természetesen ezzel rendszer-szerűen a problémát nem tudjuk megoldani, viszont fel tudjuk hívni a figyelmet arra, hogy milyen gondok, problémák vannak Magyarországon." - nyilatkozta Mesterházy Attila, országgyűlési képviselő.

Mesterházy Attila szerint további problémák is vannak. Mivel nagyon sokan élnek szegénységben, éppen ezért az MSZP azt javasolja, hogy a minimálbér minimuma nettó százezer forint legyen. Egyet értenek a béremeléssel, de az elvándorlás megállításához ez nem elég. Kevésnek találja a nyugdíjasoknak adott egységes tízezer forint juttatást is. Úgy gondolja, hogy inkább egy nagyobb arányú és differenciált nyugdíjemelésre volna szükség.

Mesterházy Attila elmondta még: "Mi amellett kardoskodtunk, hogy egy úgynevezett differenciált nyugdíjemelést kell adni. Tehát akinek kisebb a nyugdíja, annak többet kell adni, akinek pedig nagyobb a nyugdíja, annak pedig egy kicsit kevesebbet. Érdekes módon a miniszterelnök előszedett egy törvényt, amit még a mi időszakunkban fogadtunk el: ez az úgynevezett nyugdíj-prémium. A minap a miniszterelnök az interjújában megemlítette, hogy ezt a nyugdíj-prémium rendszert mégiscsak kellene alkalmazni. Ez egy kicsit hasonlít a 13. havi juttatáshoz."

Fodor Csaba, az MSZP Zala Megyei Területi Szövetségének elnöke a megyében folyó, karácsony előtti sikeres karitatív tevékenységről számolt be. Tartós élelmiszereket, ruhákat juttatnak a rászorulóknak. Elmondta, hogy tapasztalata szerint nagyon sokan élnek mélyszegénységben. Felvetette, hogy az élelmiszereknél indokolt volna az ÁFA csökkentése.

Teleki László országgyűlési képviselő szerint a kis- és középvállalkozói réteg nem tudja kitermelni a béremeléshez szükséges összeget. Félő, hogy nyolc helyett kevesebb munkaórában fogják foglalkoztatni a dolgozókat. Véleménye szerint hanyatlik az egészségügy és továbbra is vannak hosszú várólisták. A sajtótájékoztatót követően lakossági fórumra került sor. Mesterházy Attila az MSZP Rákóczi Téri közösségi házában találkozott a lakossággal és vitatta meg velük az aktuális politikai helyzetet. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötszázhetvenhárom
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés