KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-12-01 14:51
Tankonyha testközelből
Címkék: VSZK, szakmai nap, pályaorientáció, képzések
Keszthely - Testközelből nyerhettek bepillantást a pályaválasztás előtt álló diákok a VSZK szakmai kínálatába. Az intézmény évek óta szervez szakmai napokat, ahol elsősorban a szakács, a cukrász és a pincér szakmákkal ismerkedhetnek meg a 7. és 8. osztályos diákok.

Készülnek a palacsinták a keszthelyi VSZK tankonyháján. Az iskola 2010 óta szervez szakmai napokat a 7. és 8. osztályos diákoknak azzal a céllal, hogy segítsék a pályaorientációjukat. A tanulók nem csak elméleti tájékoztatást kaptak, de a gyakorlatban is kipróbálhatták a szakács szakmát. Bíró Gyula Zalaapátiból érkezett és nagyon gyakorlottan forgatta a palacsintákat.

„Szeretem is csinálni, meg a keresztanyukámnak a fia is itt tanult a VSZK-ban, és úgy is megtetszett, meg otthon is szoktam ügyeskedni a konyhában.”  - mondta a zalaapáti Gábor Áron Általános Iskola diákja.

A gyerekek nem csak a palacsintakészítést próbálhatták ki, de a profi szendvicsek titkaiba is betekintést nyerhettek. A balatoni éttermekben és büfékben, főleg nyáron még mindig nagy kihívást jelent szakképzett munkaerőt találni. Ezt már Fisli István, a VSZK igazgatója mondta. Ezért is fontosak ezek a szakmai napok, hogy a diákok megtapasztalhassák, hogy miről is szól egy-egy hivatás.     

„Nem csak a most nyolcadikos, végzős osztályok tanulóit várjuk, hanem a hetedik osztályosokat, akik esetleg még nem nagyon tudják, hogy egy év múlva majd milyen irányba menjenek tovább. Itt egész életközeli helyzetben azokat az alapfogásokat megismerhetik, amelyek a mi szakmáinknak a sajátja. Kiderül, hogy mennyire tetszik nekik, mennyire kapnak kedvet ehhez.” - tájékoztatott az intézmény igazgatója.

Amíg a vendégdiákok a tankonyhán készítették a korai ebédet, addig az iskola éttermében a pincérek tanórája zajlott. Az iskola diákjai már szakmai sikerekkel is büszkélkedhetnek, ugyanis 2. helyezettek lettek a Schnitta Sámuel Gasztronómiai Emlékverseny regionális döntőjében, ráadásul a legjobb pincérnek és a legjobb pincér csapatnak járó különdíjakat is elhozták.       

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszáznegyvenkettő
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Írók a Sétatéren 2018-01-18 18:30
Hévíz - Kedvezményesen pihenhetnek a belföldi turisták télen 2018-01-18 18:24
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Keszthely - 2018-ban is Világjáró 2018-01-16 15:53
Keszthely - Vad madarak testközelből 2018-01-16 15:50
Keszthely - Forralt bort főztek a vasúton 2018-01-16 15:45
Rezi - Farsangi disznólkodás 2018-01-15 17:18
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés