KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-12-01 14:51
Tankonyha testközelből
Címkék: VSZK, szakmai nap, pályaorientáció, képzések
Keszthely - Testközelből nyerhettek bepillantást a pályaválasztás előtt álló diákok a VSZK szakmai kínálatába. Az intézmény évek óta szervez szakmai napokat, ahol elsősorban a szakács, a cukrász és a pincér szakmákkal ismerkedhetnek meg a 7. és 8. osztályos diákok.

Készülnek a palacsinták a keszthelyi VSZK tankonyháján. Az iskola 2010 óta szervez szakmai napokat a 7. és 8. osztályos diákoknak azzal a céllal, hogy segítsék a pályaorientációjukat. A tanulók nem csak elméleti tájékoztatást kaptak, de a gyakorlatban is kipróbálhatták a szakács szakmát. Bíró Gyula Zalaapátiból érkezett és nagyon gyakorlottan forgatta a palacsintákat.

„Szeretem is csinálni, meg a keresztanyukámnak a fia is itt tanult a VSZK-ban, és úgy is megtetszett, meg otthon is szoktam ügyeskedni a konyhában.”  - mondta a zalaapáti Gábor Áron Általános Iskola diákja.

A gyerekek nem csak a palacsintakészítést próbálhatták ki, de a profi szendvicsek titkaiba is betekintést nyerhettek. A balatoni éttermekben és büfékben, főleg nyáron még mindig nagy kihívást jelent szakképzett munkaerőt találni. Ezt már Fisli István, a VSZK igazgatója mondta. Ezért is fontosak ezek a szakmai napok, hogy a diákok megtapasztalhassák, hogy miről is szól egy-egy hivatás.     

„Nem csak a most nyolcadikos, végzős osztályok tanulóit várjuk, hanem a hetedik osztályosokat, akik esetleg még nem nagyon tudják, hogy egy év múlva majd milyen irányba menjenek tovább. Itt egész életközeli helyzetben azokat az alapfogásokat megismerhetik, amelyek a mi szakmáinknak a sajátja. Kiderül, hogy mennyire tetszik nekik, mennyire kapnak kedvet ehhez.” - tájékoztatott az intézmény igazgatója.

Amíg a vendégdiákok a tankonyhán készítették a korai ebédet, addig az iskola éttermében a pincérek tanórája zajlott. Az iskola diákjai már szakmai sikerekkel is büszkélkedhetnek, ugyanis 2. helyezettek lettek a Schnitta Sámuel Gasztronómiai Emlékverseny regionális döntőjében, ráadásul a legjobb pincérnek és a legjobb pincér csapatnak járó különdíjakat is elhozták.       

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszáz
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Keszthelyi és nagyváradi fejlesztéseket segít elő a szociológusok kutatása 2017-08-16 17:59
Keszthely - Óriás piac felirat, utcazenészek és kézművesek 2017-08-16 17:54
Keszthely-Gyenesdiás - Nagy izgalmakat és értékes programokat ígér a Festetics Vágta 2017-08-16 16:35
Gyenesdiás - Erős emberek Gyenesdiáson 2017-08-16 12:21
Keszthely - Fókuszban a díjlovaglás 2017-08-16 12:14
Gyenesdiás - Korzó estek 2017-08-15 08:33
Keszthely - Füstölt pontyos szendvics az év strandétele 2017-08-15 08:28
Keszthely - Hálaadás a keszthelyi évekért 2017-08-14 16:48
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés