KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-11-29 16:09
Tanácsok a balesetek elkerüléséhez
Címkék: rendőrség, baleset, vezetés, tréning
Keszthely - Egy 50 km/h sebességű ütközésnél jelentkező energiát is megtapasztalhatta azok akik részt vettek a Zala megyei vezetéstechnikai tréningen. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Városi Baleset-megelőzési Bizottságok, Keszthelyen, Nagykanizsán, Lentiben és Zalaegerszegen várták az érdeklődőket, akik oktató gépjárművön is gyakorolhattak. A cél az őszi – téli közlekedésre való átállás segítése.

Biztonsági öv nélkül, egy légzsákos autóban szinte biztos, hogy komoly sérülést eredményezne egy a szimulátoron bemutatott becsapódás. Hazánkban körülbelül 70-80 százalékos a használtsága a biztonsági övnek. Sok sérülés elkerülhető lenne, ha mindenki kapcsolna. Leskó Lászlót is meggyőzte a szimulátor: „Az hogy ezután mindig bekötöm magam az biztos.” 

A rendőrség és a Városi Baleset-megelőzési bizottság közlekedésbiztonsági programjának a célja, hogy felkészítse a téli vezetésre az autósokat. Ez a bolygókerekekkel kiegészített autó a jeges-csúszós utat szimulálja. Szilasi Martin is élt a próbaút lehetőségével. 

„Egy éve van jogosítványom. Nagyon jó élmény volt, hogy beülhettem az autóba, kipróbálhattam, mert akkor így télen tudom, hogyan kell korrigálni az autót.”  - mondta el a zalaszentgróti fiatalember. 

A tél beköszöntével bármikor előfordulhat már, hogy leesik a hó, fagyosak lesznek az utak. A tréningen a helyes kormánymozdulatok gyakorlása nagy segítség lehet a sofőröknek a balesetek elkerülésében.

„Lehet az, hogy éppen a közúton közlekedve a frontális ütközést pont egy ilyen kormánymozdulattal lehet elkerülni, vagy éppen a pályaelhagyásnál a fának, hogy ne menjen neki az állampolgár. Egy helyes kormánymozdulattal a másodperc törtrésze alatt tud olyat dönteni, hogy sérülés nélkül is ki tud ebből a problémából, ebből a balesetből jönni.” - emelte ki Horváth László, a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára. 

A megye négy városában megtartott közlekedésbiztonsági programon még a gyerekülés fontosságára és használatára is felhívták a figyelmet. A hideg beköszöntével nem csak a téligumi, hanem bizonyos körülmények között a hólánc is ajánlott, melynek felhelyezését szintén bemutatták az érdeklődőknek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszáz
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés