KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-11-22 10:54
Közös járőrözés a pincék, fák védelmében
Cserszegtomaj - Zala megye több településén a polgárőrökkel indulnak közös szolgálatba a rendőrök a hegyi pincék megóvása és a falopások megelőzése érdekében. Több évtizedes munkakapcsolat van a zalai rendőrök és a polgárőrök között. A fokozott ellenőrzés már a múlt hónapban megkezdődött és eddig sikerrel vették fel a harcot a rosszban sántikálókkal. Cserszegtomajon mutatták be az egyenruhások, hogyan zajlik a közös munka.

Két rendőr és két polgárőr érkezett a Cserszegtomaj település peremén található modern pincéhez. A visszatérő jelleggel végzett járőrszolgálatok különböző napszakokban történnek. A tulajdonos, Zachar Miklós szívesen fogadta őket.

A pincéhez vezető séta közben elmondta: legalább két naponta kilátogat ide, de gyanús mozgásokat mindeddig nem tapasztalt. Pontos információja volt a szomszédairól is.

A rendőrök, Bujtor András és Beke Tamás munkáját ez alkalommal Magyarosi Győző és Fi István polgárőrök segítették. Alaposan körülnéztek a portán és jótanácsokkal is segítették a tulajdonost. Közösen nézték meg a nyílászárókat és hogy minden zárva van-e, valamint a biztonságos tárolásról is meggyőződtek. A cserszegtomaji polgárőrök minden nap két fővel járőröznek a rendőrséggel közösen.

Nem csak a pincék feltörésének megakadályozása, hanem a falopások megelőzése is célja a közös ellenőrzésnek. Az illegális fakitermelés ellen is fellépnek, ha szükséges, valamint az egyéb külterületi bűncselekményeket is igyekeznek megelőzni. Cserszegtomaj elég nagy település, így a munka is sok. A megelőzés érdekében a rendőrség számít a hegyi pincék, valamint az erdőtulajdonosok közreműködésére is. Azt kérik, hogy lehetőség szerint látogassák meg többször ingatlanjaikat, a kezelésükben álló földterületet, ellenőrizzék ezek sértetlenségét. Ha szükséges, jelentsék a tapasztalataikat a rendőrségnek.

A tapasztalatok szerint főleg a külföldi pincetulajdonosok okoznak problémát abból a szempontból, hogy nagyobb a társadalomba vetett hitük, mint a helyi lakosoknak. Arra törekednek a rendvédelmi szervek, hogy tudatosabb magatartásformákra bírják rá az állampolgárokat.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázhatvankettő
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Hévíz - Vadnyúl és tokhal - 13 séf főzött Hévízen 2018-04-17 13:51
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés