KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-11-22 10:54
Közös járőrözés a pincék, fák védelmében
Cserszegtomaj - Zala megye több településén a polgárőrökkel indulnak közös szolgálatba a rendőrök a hegyi pincék megóvása és a falopások megelőzése érdekében. Több évtizedes munkakapcsolat van a zalai rendőrök és a polgárőrök között. A fokozott ellenőrzés már a múlt hónapban megkezdődött és eddig sikerrel vették fel a harcot a rosszban sántikálókkal. Cserszegtomajon mutatták be az egyenruhások, hogyan zajlik a közös munka.

Két rendőr és két polgárőr érkezett a Cserszegtomaj település peremén található modern pincéhez. A visszatérő jelleggel végzett járőrszolgálatok különböző napszakokban történnek. A tulajdonos, Zachar Miklós szívesen fogadta őket.

A pincéhez vezető séta közben elmondta: legalább két naponta kilátogat ide, de gyanús mozgásokat mindeddig nem tapasztalt. Pontos információja volt a szomszédairól is.

A rendőrök, Bujtor András és Beke Tamás munkáját ez alkalommal Magyarosi Győző és Fi István polgárőrök segítették. Alaposan körülnéztek a portán és jótanácsokkal is segítették a tulajdonost. Közösen nézték meg a nyílászárókat és hogy minden zárva van-e, valamint a biztonságos tárolásról is meggyőződtek. A cserszegtomaji polgárőrök minden nap két fővel járőröznek a rendőrséggel közösen.

Nem csak a pincék feltörésének megakadályozása, hanem a falopások megelőzése is célja a közös ellenőrzésnek. Az illegális fakitermelés ellen is fellépnek, ha szükséges, valamint az egyéb külterületi bűncselekményeket is igyekeznek megelőzni. Cserszegtomaj elég nagy település, így a munka is sok. A megelőzés érdekében a rendőrség számít a hegyi pincék, valamint az erdőtulajdonosok közreműködésére is. Azt kérik, hogy lehetőség szerint látogassák meg többször ingatlanjaikat, a kezelésükben álló földterületet, ellenőrizzék ezek sértetlenségét. Ha szükséges, jelentsék a tapasztalataikat a rendőrségnek.

A tapasztalatok szerint főleg a külföldi pincetulajdonosok okoznak problémát abból a szempontból, hogy nagyobb a társadalomba vetett hitük, mint a helyi lakosoknak. Arra törekednek a rendvédelmi szervek, hogy tudatosabb magatartásformákra bírják rá az állampolgárokat.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázhúszonkettő
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Alga okozhatta a riadalmat 2017-06-26 17:39
Gyenesdiás - V. Máltai Nap 2017-06-26 15:14
Keszthely - Keszthelyi Dalünnep 2017-06-26 15:01
Szőkedencs - Keszthelyt elkerülte a tomboló vihar 2017-06-26 14:56
Szentgyörgyvár/Keszthely - Egyre népszerűbb a hal 2017-06-23 14:58
Keszthely - Keszthelyen is Klassz a pARTon 2017-06-23 14:51
Keszthely - Újra szól a dal 2017-06-22 15:03
Keszthely - 770 éves dokumentum Keszthelyen 2017-06-21 15:11
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés