KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-11-17 16:23
Hozz te is egy mackót!
Címkék: plüssmaci, jótékonyság, mentőállomás, macigyűjtés, gyerekek
Keszthely - Plüssmacikkal segítenének a beteg vagy balesetet szenvedett gyerekeknek. A „Legyen plüssmaci minden mentőautóban” című kezdeményezés november 4-én indult, és mára már több száz maci gyűlt össze Keszthelyen. Az akció szervezői december 4-ig várják a felajánlásokat.

Egy hatalmas barna plüssmaci volt az első, ami a keszthelyi gyűjtő akcióra érkezett november elején, mára pedig már több száz plüssállatot gyűjtöttek össze. A „Legyen plüssmaci minden mentőautóban” című jótékonysági akció célja, a beteg gyerekek megnyugtatása, és a mentő által okozott stressz csökkentése. Katona Klaudia a keszthelyi gyűjtés szervezője.

„A macik száma már régen meghaladta azt, amire számítottunk, tehát tényleg több zsák maci gyűlt már össze. Az összeset begyűtjük egyelőre itt Keszthelyen, aztán december 10-én lesz egy hivatalos átadás Zalaegerszegen. Valószínűleg oda elszállítjuk őket, és onnan fogják egész Zala megyében kiosztani, szépen minden mentőállomásra.” - mondta a szervező.

A szervezők először hirdették meg az akciót Keszthelyen és maguk is meglepődtek a népszerűségén. Kezdetben egy, ma pedig már három ponton lehet leadni a jó állapotban lévő, és kimosott macikat.         

Szerencsére kevés esetben riasztják gyerekekhez a keszthelyi mentősöket. Ha mégis ilyen történik, legtöbbször nagy trauma éri a kicsiket. Ennek enyhítésében sokat segít, hogy egy puha macit ölelhetnek magukhoz, mondja Zombory József, a keszthelyi állomás vezetője. A plüssjáték nem csak a mentőben, hanem a kórházban is a kis betegekkel marad, sőt haza is vihetik.

„Elsősorban egy biztonságot nyújt számukra, hiszen a szülőknek nincs mindig idejük arra, hogy előkészítsék a gyermek kedvenc játékát, vagy sokszor nincs is elérhető közelségben. Másodsorban még abban segíthet a maci nekik, hogy kijátsszák magukból az őket ért traumát, feszültséget, úgyhogy úgy gondolom, hogy mindenképpen egy pluszt jelent számukra.” - tájékoztatott a keszthelyi mentőállomás vezetője.

A macik a mentőautóban egy steril zacskóba kerülnek majd, ezt is felajánlóknak köszönhetik a szervezők. A keszthelyi mentősök remélik, a beteg vagy balesetet szenvedett gyerekek számára sok örömet okoznak majd a mentős plüssmacik.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * egyszáztizenegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Adventi hangverseny a könyvtárban 2017-12-15 16:41
Keszthely - Böjte Csaba gyermekotthonának gyűjtenek Keszthelyen 2017-12-15 15:01
Keszthely - Utóvédként a Donnál - megjelent a harmadik kiadás 2017-12-15 14:55
Keszthely - Bursa Hungarica támogatás 2017-12-15 12:36
Gyenesdiás - Új sportcsarnok a gyenesi iskolának 2017-12-15 12:00
Keszthely - Újra szobor díszíti a Ranoldert 2017-12-15 11:42
Zalaapáti - 300 milliós forrás jut a térség vidékfejlesztésére 2017-12-14 16:32
Keszthely - A Balaton adta az alapot Mányoki Attilának 2017-12-13 17:57
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés