KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-11-11 10:13
Elkészült a műfüves pálya
Keszthely - Elkészült Keszthely második műfüves pályája. Szeptember közepén kezdődött az építkezés, tegnap pedig már le is játszották rajta az első mérkőzést. A Csány-Szendrey Általános Művelődési Központ területén valósult meg a kilencszázhuszonnégy négyzetméteres létesítmény. A kivitelező a legkorszerűbb technológiával szerelte fel a műfüves pályát.

2016. szeptember közepén kezdték meg a műfüves pálya építési munkálatait a Csány-Szendrey Általános Művelődési Központ területén. 

Ezt a mérkőzést pedig már az elkészült műfüves pályán játsszák. A Magyar Labdarúgó Szövetség Fair Play Cup Középiskolai Labdarúgó Program egyik állomásaként itt és az Asbóth iskola pályáján került sor több mérkőzésre is. Zala megyéből érkeztek a középiskolás diákok, összesen tizenkét csapattal. A helyiekkel együtt mérték össze erejüket a pár fokos hidegben. A mérkőzésre Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere is ellátogatott. Véleménye szerint a város számára óriási dolog, hogy mindössze tíz százalék önrésszel sikerült a beruházást megvalósítani.

"Kevesebb, mint 3 millió Ft önerőből tudtuk megvalósítani ezt a beruházást. Emellett az önkormányzat még a térvilágítás infrastrukturális feltételeinek a kiépítését végeztette el. 90 %-ban az MLSZ állta a kivitelezés költségeit. A pálya üzemeltetése, karbantartása és fenntartása a város feladata lesz, ezt a GESZ-szel fogja elvégeztetni a jövőben."  - nyilatkozta Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere.

Az MLSZ-szel olyan megállapodást kötött a város, miszerint a hússzor negyven méter hasznos alapterületű pályát körbe vevő védőfal reklámcélokra is használható. Ezt a helyi vállalkozók számára kínálják fel, a bevételt a pálya fenntartására és a labdarúgókra költik.

A pálya a legkorszerűbb anyagok felhasználásával készült. Kiváló minőségű a műfű. A vonalak felfestése soha nem kopik el, mivel anyagában fehér szálakat használtak fel erre a célra. Ugyanez jellemző a középen kialakított címerre is. Dupla kerítés biztosítja azt, hogy a labda lehetőleg belül maradjon - az illetéktelenek pedig kívül. Nagy fényerejű világítótesteket is felszereltek.

"A GESZ gondozásába került a pálya. A város önkormányzata a GESZ-szel kötött együttműködési szerződést. 8-tól 16 óráig a Csány-Szendrey iskola, 16 órától az utánpótlás együttesek használhatják. Az iskola portása, illetve a GESZ által alkalmazott biztonsági emberek őrzik a pályát." - mondta el Dósa Zsolt, Zala Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja.

Dósa Zsolt, aki egyben a Csány-Szendrey Általános Művelődési Központ igazgatója is, elmondta továbbá: szeretnék a pályát a lehető legjobban kihasználni és minél több mérkőzést lebonyolítani rajta. Ha valaki igénybe szeretné venni a szolgáltatásokat, a Gazdasági Ellátó Szervezetet kell keresnie. A teljes beruházás mintegy negyvenkét millió forintba került.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötszázhetvennégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés