KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-10-28 10:44
Már a tűzifát is hamisítják
Keszthely - A fűtési időszak kezdetén megszaporodik azoknak a száma is, akik illegálisan árusítják a tűzre valót. Aki fával fűt, különösen figyeljen oda arra, honnan is vásárol. Minden esetben célszerű alaposan meggyőződni arról, hogy a leszállított fa mennyisége és minősége egyezik-e. Egy augusztusi rendeletmódosításnak köszönhetően teljesen nyomon követhetőnek kell lenni a rendszernek.

Az egyik keszthelyi üzlet telephelyén ezzel a géppel darabolják a nagyobb rönköket. A fűtési szezon kezdetén nagy a kereslet a tűzifára, jelentős mennyiség kerül el innen a háztartásokba. Nem csak helyben árusítanak, hanem Budapestre, valamint külföldre is viszik a tűzre valót. Aki ennél a cégnél vásárol, biztos lehet a dolgában: minden előírásnak eleget téve szolgálják ki.

"A vásárlónak kötelező adni egy tájékoztatót, egy számlát és egy szállítólevelet minden tűzifa vételkor. Úgy gondolom, ezt kellene kérni a vásárlóknak és olyan helyről érdemes tűzifát vásárolni, ahol visszakövethető az egész. Tehát ha probléma van, vissza lehet menni reklamálni." - mondta el Kovács Zoltán, a Coni Kft. tulajdonosa.

Kovács Zoltán úgy véli: olyan nagy most a kereslet, hogy ha ezen a telephelyen mindenhol csak tűzifa volna és derékig érne, akkor is rögtön megvásárolnák. Az egyedüli gondot a csapadék jelenti. Ilyenkor már nehéz teljesen száraz fát találni, tanácsa szerint erre az lenne a megoldás, ha mindenki már a tavasszal előre gondolkodna és megvásárolná a télire valót.

Dömötör Roland bűnmegelőzési főelőadó szerint az illegális árusok megjelenése később jellemző, december-január hónapokban. Keszthely nem fertőzött ezzel a bűnözési formával, de voltak már olyan esetek, amiket meg lehetett volna előzni.

"A kiszállításkor - ha lehet - legyen otthon több családtag, vagy megbízható szomszéd, rokon, akik segíthetnek a lepakolásnál is. Előfordulhat ugyanis, hogy valamilyen indokkal bekéretőznek a lakásba, hogy kezet mossanak, pohár vizet kérjenek vagy bármilyen indokot kitalálnak. Közben a lakásban kifigyelhetik, hol tartjuk az értékeinket, készpénzünket." - nyilatkozta Dömötör Roland, a Keszthelyi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója.

A tűzifa vásárlása során a legfontosabb tanács, hogy csak megbízható helyről, telephellyel rendelkező kereskedőtől szerezze be mindenki és utcai, házaló árussal ne is álljanak szóba. Legyen gyanús az is, ha a piaci árnál lényegesen olcsóbb a kínált termék. A rendőrség arra kéri a lakosságot, ha a tűzifa vásárlása során bármilyen gyanús körülmény merül fel, jelezzék ezt a 107-es vagy 112-es telefonszámokon. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszáztizenhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Írók a Sétatéren 2018-01-18 18:30
Hévíz - Kedvezményesen pihenhetnek a belföldi turisták télen 2018-01-18 18:24
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Keszthely - 2018-ban is Világjáró 2018-01-16 15:53
Keszthely - Vad madarak testközelből 2018-01-16 15:50
Keszthely - Forralt bort főztek a vasúton 2018-01-16 15:45
Rezi - Farsangi disznólkodás 2018-01-15 17:18
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés