KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-10-21 09:19
Több baleset, de kevesebb áldozat
Címkék: baleset, közlekedés, rendőrség, autó, VBB
Keszthely - Több volt az autóbaleset, a halálos áldozatok száma viszont csökkent idén szeptemberig az elmúlt év azonos időszakához képest – hangzott el a keszthelyi Balesetmegelőzési Bizottság szerdai ülésén. A Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai szerint a legtöbb baj a figyelmetlen vezetők miatt történt. A rendőrség a veszélyesebb útszakaszokon folyamatos ellenőrzésekkel is próbálja elejét venni a baleseteknek.

2016 májusában két motoros csúszott meg a szentgyörgyvári elágazó és Zalaköszvényes között. Egyikük a helyszínen elhunyt, társa súlyosan megsérült. A baleset feltehetően a gyorshajtás miatt történt. Idén szeptemberig még egy halálos baleset történt, amikor augusztus 19-én Szalapa és Türje között összeütközött egy áruszállító kisteherautó és egy személyautó. A balesetben a tehergépkocsit vezető férfi a helyszínen életét vesztette. Ez két halálos áldozattal járó közúti baleset történt a Keszthely környéki utakon.

A Városi Balesetmegelőzési Bizottság őszi ülésén elhangzott, hogy 2015. év elejétől szeptemberig 103 személyi sérüléses és 3 három halálos kimenetelű baleset volt.Ezzel szemben ez év első kilenc hónapjában 111-re növekedett személyi sérüléses esetek száma az utakon és egyel kevesebb tragédia történt.

„Ha az okokat vizsgáljuk, akkor az első és legfontosabb a gyorshajtás, az abszolút és a relatív gyorshajtás. Azt tapasztaljuk, hogy nagyon türelmetlenek a vezetők. A nyári idegenforgalmi idény értékeléséről is kiemeltem ezt, hogy nagyon sok olyan, abszolút a figyelmetlenségből fakadó történt, amely egyértelműen megelőzhető lett volna. Százasával vannak olyan balesetek amelyek megelőzhetők.” - nyilatkozta dr. Horváth István kapitányságvezető.

A rendőrség, a város és a közlekedésben érintett szervezetek képviselői jelenlétében zajló ülés célja az egyeztetés, a tájékoztatás és a figyelemfelhívás. A kapitányságvezető kihangsúlyozta a kerékpáros baleseteket is, melyekből a keszthelyi kapitányság illetékességi területén havonta négy-öt, esetenként hat történik:

„Ez a szám nem mondható soknak, de mégis a veszélyeztetettségük nagy. E helyütt is had hívjam fel a figyelmüket, hogy legyenek óvatosak, tartsák be a szabályokat, amit mi itt tapasztalunk – most csak hirtelen mondva – a zebrán át kellene tolni a kerékpárt, a kerékpárokra szerelhető fényvisszaverő eszközöket a biztonságuk érdekében használniuk kellene.”

A rendőrség célja, hogy azokon az útszakaszokon, ahol több baleset történt, folyamatos ellenőrzéseket végezzen. Ilyen például a Sümegi út, a 71-es és a 75-ös út. Régi aggálya a közlekedőknek az új elkerülő Keszthely-cserszegtomaji elágazása. A rendőrség azt tapasztalja, hogy a vezetők megszokták a kereszteződést. A balesetek elkerülése érdekében továbbra azonban is tervben van, hogy körforgalmat építsenek ide. Szeptemberi sajtótájékoztatóján Manninger Jenő miniszteri biztos elmondta, hogy a körforgalom az országos forgalombiztonsági program keretein belül valósulna meg, ez azonban egyelőre távlati terv.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázhatvanegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Alga okozhatta a riadalmat 2017-06-26 17:39
Gyenesdiás - V. Máltai Nap 2017-06-26 15:14
Keszthely - Keszthelyi Dalünnep 2017-06-26 15:01
Szőkedencs - Keszthelyt elkerülte a tomboló vihar 2017-06-26 14:56
Szentgyörgyvár/Keszthely - Egyre népszerűbb a hal 2017-06-23 14:58
Keszthely - Keszthelyen is Klassz a pARTon 2017-06-23 14:51
Keszthely - Újra szól a dal 2017-06-22 15:03
Keszthely - 770 éves dokumentum Keszthelyen 2017-06-21 15:11
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés