KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-10-20 14:13
Megszólaltak a hatóságok - VIDEÓN a TEK akciói!
Címkék: elfogás, robbantó, Teréz körút, Budapest, Borbás Vince sétány, Keszthely, Keresztes Imre, Papp Károly, Hajdu János, Központi Nyomozó Főügyészség, ORFK, TEK
Budapest, Keszthely - Csütörtök délelőtt 11 órakor a Központi Nyomozó Főügyészség, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ közös sajtótájékoztatót tartott a tegnapi keszthelyi és karmacsi akcióval kapcsolatban. Az ügy részletei ma esti híradónkban.
Megszólaltak a hatóságok - VIDEÓN a TEK akciói!

Keresztes Imre főügyész hivatalosan is megerősítette, hogy szerdán elfogták a hatóságok a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját, akivel szemben előre kitervelten több ember és hivatalos személy elleni emberölés kísérlete, illetve a robbanóanyaggal való visszaélés bűntette a megalapozott gyanú. A férfi panasszal élt a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen, és egyelőre nem tett vallomást. Az ügynek jelenleg egy gyanúsítottja van, aki magyar állampolgár, eddig nem szerepelt a bűnügyi nyilvántartásokban, és nem budapesti. A beszámítási képesség szakértői vizsgálatára hamarosan sor kerül, hiszen nagyon komoly büntetési tételű a cselekmény. A hatóságok tartottak attól, hogy újabb bűncselekményt követhet el a robbantó, ezért vonultak fel ilyen nagy erőkkel, és bízták az akciót a Terrorelhárítási Központra. Elhangzott, hogy a félelem nem volt alaptalan, de újságírói kérdésre a főügyész nem kívánt semmilyen további részletet elárulni. Tájékoztatása szerint a bizonyítékokat egyelőre csak a gyanúsított védője és a nyomozás bírója ismerheti meg, a nyomozás nem nyilvános.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány először a sérült rendőrökről beszélt, akiknek állapota fokozatosan javul, és néhány hónap múlva remélhetőleg ismét szolgálatba tudnak majd állni. Hangsúlyozta, hogy a nyomozásban részt vevő szervezetek kiváló együttműködése és az elmúlt hat nap megfeszített munkája eredményre vezetett. A rendőrség zöldszámán tett közel ezer bejelentés mindegyikét megvizsgálta a Nemzeti Nyomozó Iroda, hálásan köszönik a lakosság segítségét. Ugyanakkor a tízmillió forintos nyomravezetői díjnak senki sem örülhet, mivel „klasszikus felderítő tevékenység nyomán találtak a gyanúsított nyomára” – mondta a főkapitány.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója először is nyilvánosan gratulált Papp Károlynak, illetve mindenkinek, aki részt vett a felderítésben és a gyanúsított elfogásában. A férfi 2016. október 19-én Keszthelyen, a Borbás Vince sétányon, a teniszpályákkal szemközti parkolóban várakozott egy piros színű személygépkocsiban, amikor 16 óra 9 perckor rajtaütöttek. Hajdu nem tudja, hogy akart-e ellenállást tanúsítani, de erre nem is hagytak lehetőséget munkatársai.

Televíziónk stábja érkezett elsőként a helyszínre, ahol az elfogott férfi jelenlétében már kutyás tűzszerészek, majd nyomszakértők vizsgálták át autóját. A gyanúsítottat este 9 óra előtt egy szürke mikrobusszal szállították Budapestre. Hajdu említést tett egy másik településen található épület átvizsgálásáról is, de konkrétan nem nevezte meg a helyszínt. A tájékoztatón bemutatott, Terrorelhárítási Központ által készített kisfilmen egy erdőszéli háznál helyszíneltek, illetve az internetre feltöltött amatőr videó tanúsága szerint szerdán délután nagy erőkkel, páncélos és egyéb járművekkel vonult fel a TEK Karmacson. (Hévíz neve valószínűleg ezért merült fel, mivel pár kilométerre található tőle a község.)

Forgatócsoportunk megtalálta Karmacs határában a filmben szereplő házat, további részletek csütörtökön 19 órától a Híradóban!

Kalapos István – Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötvenkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés