KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-10-14 16:59
Utazás Európa mélyére
Címkék: könyv, Muszatics Péter, Európa, Tar Ferenc
Alsópáhok - Nyolc közép- és kelet-európai városba kalauzol Muszatics Péter Utazás Európa mélyére című könyve. A kötet a Nemzeti Könyvhétre jelent meg, és már most nagyon népszerű az olvasók körében. A keszthelyi származású író, filmrendező Alsópáhokon mutatta be esszékötetét, ahol Tar Ferenc történésszel boncolgatták a települések múltját és jelenét.

A közép és kelet-európai városokról szóló kliséket szeretné lebontani Muszatics Péter júniusban megjelent kötetével. Az utazás Európa mélyére című könyv 8 olyan várost mutat be, például Tallint, Vilniust vagy Lemberget, amelyek nem a turisták fő célpontjai, viszont rendkívül érdekes a történelmi hátterük. Az alsópáhoki Művelődési Házban tartott könyvbemutatón Tar Ferenc történész volt a szerző beszélgetőtársa.

„Azoknak szól, akiket érdekel a történelem, szeretnek utazni, és kíváncsiak arra, hogy itt ebben a közép-európai régióban milyen bonyolult is volt az élet. Szeretnék megismerni, hogy nem csak a mi, magyarországi létünk, a mi életünk egy kicsit bonyolult, hanem a környező országok élete is.” - ajánlotta az irományt Tar Ferenc.

Az esszékötet alapvetően a városok bonyolult, sokszor vérzivataros múltjával foglalkozik. A szerző kihangsúlyozta, a kötet teljesen szubjektív és töredékes leírást tartalmaz, és bár nem útikönyv, a történelemszerető városlátogatók számára sok információt tárhat fel a településekről. Muszatics Péter nagyon sokat utazik, és a kelet-európai városlátogatások során született meg a könyv ötlete.          

Musztaics Péter: „Valahogy úgy alakult, hogy az utóbbi néhány évben Európa keleti felében jártam, és elgondolkodtatott nagyon sok minden azokról a különböző klisékről, dolgokról, amikről Közép- vagy Kelet-Európát illetik az emberek. Megpróbáltam ebben a könyvben egy viszonylag tágabb metszetét felvázolni Európának, mégpedig Európának a középső vagy keleti részét próbáltam bemutatni.”    

A kötetnek nagyon jó a visszhangja, és bár nem regény vagy fikciós írás, mégis sokan kíváncsiak a hazánkhoz hasonló sorsú városok múltjára A szerző már dolgozik a következő munkáján, amely egy cikksorozatban mutatja be Oroszország múltját és jelenét.                      

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötvennyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Nem oltatta be magát? Még nem késő! 2017-11-17 14:02
Keszthely - Nyílt nap lesz a Szent Erzsébet Alapítványnál 2017-11-16 14:54
Keszthely - Fókuszban a pályaválasztás 2017-11-16 14:49
Keszthely - Lehet újat mondani Nándorfehérvárról 2017-11-15 15:54
Keszthely - Kvízkérdések a vizes VB-ről 2017-11-15 15:48
Gyenesdiás - Zeneterápia Európai Világnapja 2017-11-15 15:45
Keszthely - Vért adtak a kormánytisztviselők 2017-11-15 15:42
Keszthely - Minőségi oktatással jó helyen 2017-11-15 10:33
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés