KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-09-13 17:27
Elismerték a minőséget
Címkék: Védnöki Tábla, Iparkamara, minősítés, elismerés
Keszthely - A vendégmarasztaló és színvonalas vendéglátóhelyek szakmai elismerése a célja a zalai, a somogyi és a veszprémi iparkamarák által létrehozott Védnöki Táblának. A 14 évvel ezelőtt életre hívott minősítést idén szeptember 8-án adták át Balatonfüreden, ahol 5 zalai vendéglátóhelyhely került az először díjazottak sorába. A minősítés nem örökre szól, a kamarák két évente vizsgálják felül a Védnöki Tábla viselésének jogosultságát.

Készül a vacsora az egyik keszthelyi étteremben. A vendéglátóhely idén először pályázott a zalai, somogyi és veszprémi iparkamarák által alapított Védnöki Táblára. Kiváló ételeinek, valamint vendégbarát kiszolgálásának köszönhetően meg is kapta a minősítést. Az éttermet szívesen keresik föl a belföldi és külföldi turisták egyaránt, de sok helyi törzsvendégük is van.                                                                   

„Mi sokat járunk ide, majdnem minden nap itt ebédelünk, menüzünk, meg hát vacsorázni is szoktunk járni ide, hétvégente is, családdal együtt, úgyhogy mi eléggé törzsvendégnek számítunk, úgyhogy ebből gondolom lehet gondolni, hogy szeretjük az éttermet.” - mondta egy törzsvendég, Ángyán Petra.         

Az étterem vezetősége mindig nagy hangsúlyt fektetett a minőségre, a Védnöki Tábla egy újabb lépcsőfokot jelent számukra. Az elsimerést nem elég azonban egyszer elnyerni, hiszen a minősített vendéglátóhelyeket az iparkamara kétévente felülvizsgálja. Éppen ezért a Védnöki Tábla birtoklása nem csak a vendégeknek szól, hanem a vendéglátóhelynek is motivációt jelent arra, hogy az elismert minőséget megtartsa és továbbfejlessze.

„Én úgy gondolom, hogy alapelőírások vannak az étterem számára, de viszont ami fontos, hogy az ételek minősége kiváló legyen. Egy ilyen ellenőrzés során bejönnek szakértők, megnézik a felszolgálás minőségét, megnézik azt, hogy milyen ételt kapnak, és ezután itt eltöltenek még egy pár órát úgy, hogy nem fedik fel magukat, és utána a kilétüket felfedve mondják azt, hogy megfeleltünk, nem feleltünk meg, és, hogyha megfeleltünk, akkor ez azzal jár, hogy igenis ezt a szintet minimum tartsuk.” - mesélte Balogh Zsolt, étteremvezető.

A Védnöki Táblák átadására idén Balatonfüreden került sor. A minősítési rendszerben 117 kiváló vendéglátóhely szerepelt, 2016-ban pedig 12 új és összesen 37 utóminősítéssel bővült a lista. Az iparkamarák szigorú kritériumrendszer szerint bírálják el a jelentkezőket, így valóban csak a legjobb szolgáltatást nyújtó egységek nyerik el a rangos elismerést.

„Tizennégy évvel ezelőtt a három, Balaton körüli megye, Somogy, Veszprém és Zala elhatározta, hogy a vendéglátásban a minőséget támogatva kialakítanak egy olyan védnöki rendszert, ahol a vendéglátó üzletek pályázhatnak erre a táblára. Ezt a táblát, aki megkapja, az kihelyezheti, és mintegy minőséget garantál, és mögötte ott áll a kamara, aki ezt minősíti folyamatosan, és ezzel a vendégek felé ez egy jelzésérték, hogy ez az üzlet, ez a ház megfelel annak a magas kritériumnak, amit elvárunk a vendéglátásban.” - tájékoztatott Bangó László, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Keszthelyi Térségi Szervezetének elnöke.

A minősített vendéglátóhelyek a Védnöki Tábla átadásának hétvégéjén gasztrovasárnapot tartottak, ahol a vendégeiket nem csak kiváló ételekkel, de 20-50% kedvezményekkel is várták.  

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszázhúszonhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Hévíz - Vadnyúl és tokhal - 13 séf főzött Hévízen 2018-04-17 13:51
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés