KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-08-10 16:55
Sikeres volt a Zsaru-CAR akció
Címkék: Zsaru-CAR, akció, ellenőrzés, értékelés, rendőrség, polgárőrség, Horváth István, Kovács István, Keszthely
Keszthely - Több mint negyvenkétezer autó adata futott át a hétvégén a Zsaru-CAR névre hallgató rendszeren. Mint arról korábban beszámoltunk, a fokozott gépjármű-ellenőrzésben az ország több pontjáról, Budapestről, Vácról, Kecskemétről és Szegedről érkezett rendőrök és polgárőrök voltak a keszthelyiek segítségére. A speciális technikával felszerelt gépjárművek a környék nyári idegenforgalmi szezonban nagy forgalmat bonyolító útjait és a sokak által igénybe vett parkolókat pásztázták. A cél első sorban a lopott, hamis hatósági jellel vagy lejárt műszakival közlekedő autók kiszűrése volt. A szabálytalankodók ellen a megyei kapitányság új, „mindent látó” civil autóját is bevetették.
Sikeres volt a Zsaru-CAR akció

A Zsaru-CAR országos polgárőr szervezet rendelkezik azzal az infrastruktúrával, amely képes a forgalomban részt vevő járművek rendszám alapján történő azonosítására. A hiánypótló berendezéssel felszerelt autók Kecskemétről és Sződligetről érkeztek a hétvégére Keszthelyre, hogy segítsék az akciót. „Ki tudja szűrni a lejárt műszakikat, a forgalomból kivont gépjárműveket, a körözött személyeket, rendszámokat, alvázszámokat, és ha a forgalom lehetővé teszi, a rendszámcserét is.” – sorolta a szoftver tudását Kovács István, a Zsaru-CAR Polgárőr Egyesület sződligeti elnöke.

Az akció során 42.403 db rendszámellenőrzés futott át a rendszeren, ám mindösszesen néhány száz autót kellett csak megállítani. Ez jobb eredmény, mint amit előzetesen vártak. A kép most azt mutatta, hogy az országos átlaghoz képest kedvezőbb a helyzet térségünkben. „Ez alatt a három nap alatt, amikor meglehetősen intenzív forgalom volt, nem történt autóval kapcsolatos bűncselekmény. Ez fontos visszajelzés. De az is, hogy viszonylag jó képet kaptunk az autók műszaki állapotáról. Az összes leellenőrzött autóból csak 25-nek nem volt rendben a műszaki állapota.” – hangsúlyozta dr. Horváth István r. ezredes, a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője.

Erre a hétvégére bevethették a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság új, „mindent látó” civil autóját is, amely elől-hátul kamerával felszerelt, és képes a menet közbeni szabályszegések kiszűrésére. A mostani akció során mintegy két tucat ilyen jogsértést is felderítettek. „Minden esetben kiállításra került az elkövető, és legnagyobb meglepetésére dokumentálni is tudtuk például a szabálytalan előzéseket, piros lámpán való áthaladást. A cél nem a pénztárca vastagságának, hanem a veszélynek a csökkentése.” – húzta alá a rendőrkapitány.

Az idegenforgalmi szezonban rengeteg autó megfordul vagy áthalad Keszthelyen, ez indokolta a mostani akciót, amit sikeresnek könyveltek el. A távlati célok között pedig az is szerepel, hogy Zalába is kerüljön egy Zsaru-CAR rendszer.

Kalapos István – Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszáznyolcvankilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Rezi - Farsangi disznólkodás 2018-01-15 17:18
Keszthely - 75 éve történt a doni katasztrófa 2018-01-15 17:09
Keszthely - Keszthelyen is lehullott az idei első hó 2018-01-15 16:51
Keszthely - Genetikai kutatások a Georgikonon 2018-01-12 15:54
Balatongyörök - Könyvolvasó maraton 2018-01-12 15:48
Keszthely - Megkezdődött a Keszthelyi Televízió archívumának digitalizálása 2018-01-12 15:37
Keszthely - Parkolás: január a türelmi hónap 2018-01-12 11:39
Keszthely - Fenyősors 2018-01-12 11:27
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés