KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-08-05 16:08
Szól a jazz
Címkék: jazzfiesta, nyár, szabadtéri programok, koncert, D.A.S. Trió, Husnullina Regina
Balatongyörök - Ismert dalfeldolgozások és saját zeneművek is felcsendülnek csütörtök esténként Balatongyörökön, a mára már hagyományosan megrendezett Jazzfiestán. A program ötlete Varga Endrétől származik, aki egy nyári napon a saját zenekarával muzsikált a Dísz téren nagy sikerrel. A zenészek, a Bertha Bulcsu Művelődési Házzal karöltve úgy gondolták, rendszeresíteni kellene ezeket a koncerteket, így jött létre a mára már nagy népszerűségnek örvendő jazzkoncert sorozat.

Minden csütörtök JazzGyörök. Ez a szlogenje az idén nyolcadik alkalommal megrendezett balatongyöröki Jazzfiestának. A rendezvénynek helyet adó Dísz téren csütörtökönként este 8 órakor várják a szervezők a műfaj kedvelőit. A program nagyon népszerű nem csak a helyiek, de a turisták körében is, így hétrő-hétre megtelik a tér zenekedvelőkkel.       

„Nagyon jól játszottak, nagyon jól. Fiatalok, és nagyon jól játszottak. Szerintem tényleg. A hosszú hajú, az a Nagy Ádám, ő például a zongorán is, akkor a gitáron is, tényleg mindegyik, a dobos is nagyon jó volt.” - mondta egy néző, Fazekas Katalin.

Az augusztus 4-i fiesta immár a negyedik alkalom volt idén, de talán a legkülönlegesebb, hiszen apa és fia is zenélt a színpadon. A 2 éve alakult D.A.S. Trió 3 tagjának átlag életkora 17 év, a fiúk azonban már profi szinten zenélnek. Céljuk, hogy minél több színpadon kipróbálják magukat, és a közönség is megismerje őket. A trió frontemberének, Nagy Ábelnek az édesapja, a zongoravirtuóz Nagy János volt az este másik fellépője, aki a Voice tehetségkutatóból ismert Husnullina Reginával együtt szórakoztatta a nagyérdeműt.

„Ez egy szerényke költségvetésű rendezvény, a célja az, hogy a fiatal, feltörekvő tehetségek is helyet kapjanak. Jó példa ez a mai koncert is, amikor két generáció áll a színpadon, édesapja és fiának a zenekara, Nagy János, és Nagy Ábel. Egyébként a cél a közönségnek a szórakoztatása igényes élő zenével. Nem egy szakmai rendezvényt szeretnénk itt megvalósítani, hanem valóban egy népszerűbb jazzkoncert sorozatot.” - tájékoztatott Varga Endre, a Jazzfiesta programmenedzsere.

Az érdeklődők még két alkalommal élvezhetik idén a jazzdallamokat Balatongyörökön. Augusztus 11-én a helyi jazztábor résztvevői koncerteznek, augusztus 20-án, szombaton pedig a Németh Kyra Smallchestra és a Keszthelyi Jazz Műhely szórakoztatja a közönséget. Akik idén lemaradtak a koncertekről, azokat jövő júliustól szeretettel várják a szervezők a balatongyöröki Dísz téren.     

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázhatvannyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Isten nekünk háttal - napló a román háborúról 2018-02-21 16:14
Keszthely - Mesék felnőtteknek 2018-02-21 13:47
Keszthely - Köszöntötték az ápolókat 2018-02-20 17:30
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés