KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-07-27 09:54
Négylábúak a Csillagvárban
Címkék: kutya, Csillagvár, bemutató, agility
Balatonszentgyörgy - Villámgyors agarak, játékos Jack Russel terrierek és számos egyéb kutyafajta is bemutatkozott a balatonszentgyörgyi Kutyás Napon. A Csillagvárban megrendezett program fajtabemutatóval indult, majd előadásokat és állatorvosi jótanácsokat hallgathattak az érdeklődők. Délután a játéké volt a főszerep, interaktív bemutatókkal és kutyaszépségversennyel szórakoztatták a nagyérdeműt a szervezők.

Agarak üldözik a műnyulat Balatonszentgyörgyön az első Kutyás Napon. Az agarak előkelő helyet foglalnak el a kutyás társadalomban, arisztokratikus megjelenésük és nagyon jó vadászkészségük miatt rendkívül kedveltek. Ma már sokan hobbiállatként tartják, de vannak olyanok is, akik folyamatosan tréningeznek a kutyájukkal.

„Aki agarat választ, az tudja, hogy ez mivel jár. Valamilyen szinten sokkal nehezebb, mert tudni kell azt, hogy bármikor kitörnek, hogyha vadról van szó, tudni kell, hogy póráz nélkül nincs élet, mindig vinni kell pórázon, az erdőben nehezen lehet elengedni, de ezen kívül iszonyat nyugodtak, 24 órából 26 óra alvás.” - mondta Nagy Katalin, agártulajdonos.

A rendezvénynek helyet adó Csillagvárban már reggel gyülekeztek a lelkes kutyatulajdonosok, a nagy meleg ellenére sokan kilátogattak a múzeumhoz. A délelőtti előadások után délután interaktív bemutatókat láthattak az érdeklődők, így például volt frizbis bemutató, agility és engedelmességi gyakorlat is. A szervezők célja az volt, hogy megismertessék a kutyafajtákat és a négylábúak munkáját a nagyközönséggel.

„Szeretnénk a közönségnek nem szakmai napot tartani, hanem inkább egy ilyen játékos formában megismertetni a kutyáknak a munkájával, illetve a kutyával a gyerekeket például. Nagyon sok gyerek például úgy néz ki, mintha félne a kutyától, ez általában a szülőre vezethető vissza. Kiskorban rákiabál, hogy ne menj oda, megharap, a gyerekben ez megmarad. Mi próbáljuk fölszabadítani. Tehát itt láthatják a gyerekek, hogy abszolút nem bántanak a kutyák, megtanítjuk őket, hogy hogy kell a kutyához odamenni, hogy a kutya se értse félre a dolgot.” - tájékoztatott a főszervező, Pomázi Ágoston.

A résztvevők nem csak a kutyák különböző fajtáival, de más és más tanítási módszerekkel is megismerkedhettek. A program végén kutyaszépségversenyt is tartottak, ahová bárki benevezhette a saját négylábúját. Aki idén lemaradt a Kutyás Napról, azt jövőre szeretettel várják a szervezők a Csillagvárba.

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötszázhetvenegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés