KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-07-22 16:58
21. alkalommal is Borfesztivál Balatongyörökön
Címkék: borfesztivál, bor, fröccs, Balatongyörök, nyár
Balatongyörök - Aranyló fehérborokat és jéghideg fröccsöket is kínálnak Balatongyörökön, a négy napig tartó borfesztiválon. A rendezvénynek helyet adó platánsor mentén 13 borház kínálja a finomabbnál-finomabb borokat, a rendezvénytéren pedig este 6 órától várják szórakoztató programok a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Balatoni borok, finom pecsenyék és szórakoztató műsorok várják a borimádókat négy napon keresztül Balatongyörökön. A 21. alkalommal megrendezett borfesztiválon idén 13 borház képviselteti magát, a vendégek pedig az ország minden pontjáról érkeztek. A borivók szívesen jönnek a településre, hiszen itt az ízletes nedűkből és jó hangulatból soha nincs hiány.       

„Nagyon jól érezzük magunkat, most vagyunk itt másodszor, legalábbis én. nagyon finom borok vannak, jó a hangulat, jó a társaság, jól érezzük magunkat.” - mondta Végh Sándor, aki Lentiből érkezett a rendezvényre.

A balatongyöröki Lekics Pincénél főleg tipikus Balaton-felvidéki borokat lehet kóstolni. Olaszrizling, cserszegi fűszeres és Irsai Olivér is van a kínálatban, de a ritkábban fellelhető, mostanában kicsit elfelejtett rizlingszilvánit is górcső alá vehetik az érdeklődők. A pince nem csak a borfesztiválon, de egész évben várja vendégeit a településen.           

„Évtizedek óta jelen vagyunk a borfesztiválon, most két évet kihagytunk, úgyhogy visszatérőknek számítjuk magunkat, és azért vagyunk itt, mert szeretnénk megmutatni, hogy Balatongyörökön milyen finom borok teremnek. Szeretnénk, ha minél többen betérnének hozzánk a kis borozónkba, és megkóstolnák a borainkat.” - mesélte Lekics Valéria, a Lekics Pince képviseletében.

A megnyitón Biró Róbert polgármester elmondta, 21 év egy ember életében is nagy idő. Tisztelendő az a lelkes csapat, aki ezt a rendezvényt annak idején megálmodta és létre hozta. Kiemelte, 125 évvel ezelőtt a balatoniak nagy többsége nem a turizmusból, hanem a borkészítésből élt, az itt készült borok évről évre egyre jobbak, egyre ízletesebbek lettek. Ez az ünnep a bor és a szőlőművelés ünnepe, hiszen nagyon sok munka van addig, amíg egy szőlőtőkéből aranyló bor kerül a poharakba.

„Én úgy tudom, hogy elsősorban térségi boros gazdák kezdeményezték azt, hogy a bort el kellene juttatni a vendégekhez, és ennek volt az egyik következménye, hogy kitalálták, hogy legyen egy borfesztivál, ami nem csak egyik településhez kötődik, hiszen nagyon sok borosgazda van a térségünkben, hanem végighúzódik egészen a Balaton partján, és a háttértelepüléseken is végiggyűrűzik ez a borfesztivál. Úgyhogy 21 évvel ezelőtt így indult, sokkal kisebb léptékekben, mint ahogy most látjuk. Én azt gondolom, hogy már nagyon hamar kiderült, hogy van rá szükség, úgyhogy 21 év nem csak Balatongyörökön, hanem az összes többi településen bebizonyította, hogy szükség van ilyen rendezvényekre.” - tájékoztatott Biró Róbert, a település polgármestere.

A borfesztivált Dr. Brazsil József, a Da Bibere Zalai Borlovagrend nagymestere nyitotta meg, de a közös koccintásban részt vettek a Vinum Vulcanum Borlovagrend tagjai és a Balatoni Borbarát Hölgyek is. A térség polgármesterei a borrendekkel karöltve immár hagyományosan végigjárták a borpincéket, és mindenhol megkóstolták a jobbnál-jobb borokat. Balatongyörökön péntek este az Ocho Macho, szombaton pedig a Kocsmazaj fokozza a hangulatot, a borházak pedig vasárnapig várják a vendégeket.       

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszázhatvanöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Köszöntötték az ápolókat 2018-02-20 17:30
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés