KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-07-14 16:49
Játszva tanulnak
Címkék: tábor, Balatoni Múzeum, természetismeret, Balaton, élővilág, Természet Háza
Keszthely - Játékosan ismerkedhetnek meg a fiatalok az őket körülvevő természettel a Balatoni Múzeum táborában. A három éve indult, nagy népszerűségnek örvendő tematikus hetek programjában olyanok szerepelnek, mint a halboncolás, vagy egy könnyű túra a Keszthelyi-hegységben, de környezetvédelmi kísérleteket is végeznek a résztvevők. A gyerekek nagyon jól érzik magukat a táborban, hiszen itt kézzel foghatóvá válik mindaz, amit a tanórák keretein belül megtanultak.

Vaddisznólábat, őzpatát, de kígyóbőrt és egérfészket is láthatnak azok a gyerekek, akik a héten a Természetismereti táborban vesznek részt. A tematikus hetek keretein belül a fiatalok megismerkednek a Balaton, a Keszthelyi-hegység és az ország élővilágával, ebben a múzeum állandó tárlata, a fenékpusztai Madárgyűrűző Állomás és a gyenesdiási Természet Háza is segít.                   

„Nagyon jó volt, az első két napban még a tábor körül voltunk, az első nap így vízmintákat vizsgáltunk, második nap mikroszkópoztunk és lovardába mentünk, szerdán elmentünk Fenékpusztára a madárgyűrűző állomásra, ott nagyon jól éreztem magam. Eddig nagyon jó a tábor, nagyon kedvesek a gyerekek, sok barátom van itt.” - mesélte egy táborozó, Szincsák Gergő.

A tábor mai programja a magyarországi élővilág megismerése volt, így a fiatalok a Természet Házában töltötték a napot A délelőtti előadások a tanulásról szóltak, délután pedig a játéké volt a főszerep. Az interaktív foglalkozások során a résztvevők szarvasagancsot és madártollakat is kézbe vehettek, de egy vulkánkitörést is produkáltak a látogatóközpont munkatársai.           

„Nagyon lelkes a csapat és nagyon érdeklődőek. Rengeteg okos dolgot mondanak, rengeteg olyan kérdésük van számomra, ami eddig még nem volt, amit meddig még nem tettek fel a gyerekek, tehát rendelkeznek egy bizonyos háttértudással is ők már azért az adott témákkal kapcsolatban.” - mondta a Természet Háza ökoturisztikai munkatársa, Csali Nikolett.

A Természetismereti tábor nagyon népszerű a gyerekek körében, amint felkerült a múzeum honlapjára, már be is telt a létszám. A szervezők igyekeznek minden évben változatos programokat kínálni a fiataloknak, hiszen sokan rendszeres visszatérői a tábornak. Idén bővítették a helyszínek körét, már nem csak a Balatoni Múzeum állandó kiállítását, de a környékbeli ökoturisztikai központokat is felfedezhetik a gyerekek.        

„8-14 év körüli gyermekek jönnek a táborainkba, és ez az első év, amikor külsősöket is bevonunk. Tehát nem csak a Balatoni Múzeumban vagyunk, és a Balatoni Múzeum témaköreit a Balatoni Múzeum kollégái dolgoznak a táboron, hanem partnereket, így a Természet Háza, és a nemzeti, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park is részese a táboroknak, ezzel színesítjük a táborokat, és ezzel adunk többféle témát, többféle érdekességet a gyerekek számára.” - tájékoztatott Németh Péter, a Balatoni Múzeum táborának vezetője.

Július végén szervez a múzeum egy hasonló tábort Tüskevár címmel, itt a fiatalok a szűkebb környezetük mellett a Kis-Balaton élővilágával is megismerkedhetnek, de a régészkedés és a kincskereső túra is szerepel a programok között. Itt is betelt az idei létszám, de jövőre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszáztizenhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Isten nekünk háttal - napló a román háborúról 2018-02-21 16:14
Keszthely - Mesék felnőtteknek 2018-02-21 13:47
Keszthely - Köszöntötték az ápolókat 2018-02-20 17:30
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés