KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-07-08 15:04
Madarak népesítik be a kastélyparkot
Keszthely - Már több, mint hatvan madár van abban az új parkban, amelyet nemrég alakítottak ki a Helikon Kastélymúzeum pálmaháza melletti területen. Az elmúlt egy hónapban a korábbi tó, illetve medence körüli területet kerítéssel vették körbe és több fajta szárnyas élőhelyét teremtették meg. A program nem állt le, a jövőben tovább folytatódik.

Indiai lúd, magellán, mandarin-, karolina- és bukóréce, ausztrál sörényes lúd, fehér mandarin, chilei fülyülőréce, silver vadkacsa és még sok más fajta madár talált otthonra a parkban. A látogatók nagy örömére, akik így már nem csak a fekete hattyúk látványában gyönyörködhetnek. "Az atomváros mellől jöttünk, Dunaszentgyörgyről. A parkban gyönyörű szép állatokat, egzotikus virágokat látunk. Ez nagyon nagy élmény a számunkra." -mondta egy látogató, Széperdei Csabáné.

A Festetics Madárparkot a Helikon Kastélymúzeum fejlesztése első ütemének folytatásaként valósították meg, saját forrásból.  "Ez egy egészen új színfoltja a Helikon kastélymúzeum kiállításainak és ahogy látható: ez az időszak az itt, a pálmaház és a pálmaház környékén, amikor már valóban érdemes idejönni." - mondta Pálinkás Róbert a Kastély igazgatója.

Pálinkás Róbert-a Helikon Kastélymúzeum igazgatója, úgy tapasztalta, hogy amikor újdonságot tudnak bemutatni, azt a látogatók értékelik. Szemet gyönyörködtető látvány a madarak kavalkádja. Ezeknek az állatoknak a megfelelő ellátása, annak megszervezése kihívás elé állította a vezetőséget. A védelmükről is gondoskodni kellett: villanypásztorral felszerelt kerítés biztosítja azt, hogy éjszaka a ragadozó vadállatok ne férjenek hozzájuk. Ezen felül kiváló szakértelemmel bíró személyzet gondozza a madarakat. "Örömmel mondhatom, hogy a Helikon Kastélymúzeum rendelkezik azokkal a madarászokkal, akik megfelelő színvonalon fenn tudják tartani ezt a madárparkot."

Összességében több, mint 2,8 milliárd forintot költöttek a felújítás keretében a kastélyra. A program folytatódik tovább, az ősszel további madárfajták betelepítése történik majd meg. Ezen felül a Nemzeti Kastélyprogram felhívására adtak be újabb pályázatot, másfél milliárd forint értékben.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hetvenöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Isten nekünk háttal - napló a román háborúról 2018-02-21 16:14
Keszthely - Mesék felnőtteknek 2018-02-21 13:47
Keszthely - Köszöntötték az ápolókat 2018-02-20 17:30
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés