KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-06-02 08:41
Nyílt napot tartottak a kikötőben
Címkék: vitorlás, Yacht Egylet, nyílt nap, kikötő
Gyenesdiás - Vízre szállhattak a felnőttek és a gyerekek is a Gyenesdiási Yacht Egylet nyílt napján. Az első ízben megrendezett eseményen a látogatók megismerhették az egylet egy korábbi pályázati támogatásából vásárolt oktatóhajókat. Ezek nagy segítséget jelentenek, hiszen idén első ízben vitorlástábort is szerveznek a település kikötőjében. A vasárnapi nyílt nap célja a vitorlássport bemutatása volt.

Öt darab új oktatóhajó várja a gyerekeket a gyenesdiási Yacht Egylet kikötőjében. A vasárnapi nyílt napon a kicsik kipróbálhatták a pályázaton nyert hajókat, a felnőtteket pedig az Egylet vitorlásaival vitték ki a nyílt vízre. Az első alkalommal megrendezett vitorlásbemutató célja, hogy a település lakói megismerjék a klub tagjait, és betekintést nyerjenek a vitorlázás rejtelmeibe is.

„2014-ben volt egy közös pályázatunk az önkormányzattal. A helyi önkormányzat segítségével sikerült egy Vitorlásturizmus Fejlesztéséért nyertes pályázatot beadnunk. Ennek keretében sikerült öt darab oktatóhajót vennünk, ami nagy lépés az oktatásunk során. Kettő darab hajótároló faházat is építettünk, ahol az eszközök téli biztonságos tárolása is meg van oldva.” - tájékoztatott Balázs Miklós, a Gyenesdiási Yacht Egylet elnöke.

Az Egylet, az önkormányzattal és a gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskolával közösen vitorlás szakkört szervez, amelynek zárásaként vitorlás tábort is rendeznek a településen. A vitorlásiskola kisdiákjai nagy örömmel szállnak vízre a kifejezetten gyerekek számára készült Optimist hajókkal. A táborban szigorú időbeosztás szerint telnek a napjaik, az idejük nagy részét a vízen töltik.

„Általában úgy 8-9 táján megérkezünk, fölszereljük az Optimisteket, amik például azok, vagy Lase Cadettot, és kimegyünk a vízre, ott vitorlázunk egy órát, másfél órát, esetleg kettő órát. Kijövünk, megtízóraizunk, majd elmondják a szabályokat, hogy mit csináljunk, hogyan lehet.” - mesélte Buzás Márton Bojta, a vitorlásiskola kisdiákja.

Az oktatás célja, hogy a gyerekekkel megszerettessék a vizet és a vízi sportokat, valamint megtanítsák őket arra, hogyan kell a vízen biztonságosan közlekedni A Yacht Egylet és az Optisul vitorlásiskola a jövőben szeretné a vitorlásoktatást elvinni a környék több iskolájába. Terveik között szerepel az utánpótlás nevelés és a vitorlás versenysport újraélesztése is.

„Keszthely egykoron, illetve a Keszthelyi-öböl egykoron a vitorlázás egyik fellegvárának számított, főleg az ifjúsági sport tekintetében. Aki Keszthelyen a Balaton-parton sétál, az láthatja, hogy számos olimpikont adott a vitorlázás az országnak és a szűkebb Keszthelyi-öbölnek, keszthelyi régiónak is. Most egy picit a hullámvölgy, egy hosszú hullámvölgy után talán most a hullámvölgyből kifelé indulunk, hiszen nem csak nálunk, de más környékbeli egyesületeknél is látunk jó kezdeményezéseket.” - mondta Buzás Attila, az Optisul vitorlásiskola vezetője.

A Gyenesdiási Yach Egylet elnöksége és tagjai bíznak abban, a jövőben egyre több gyerek ismeri és szereti meg a vízen való közlekedést. Elmondták, a jövőben is terveznek nyílt napokat tartani, céljuk, hogy közelebb vigyék a vitorlázást a település és a környék lakóihoz.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * egyszázharmincnégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Adomány a kutyás rendőröktől 2017-11-24 15:37
Gyenesdiás - Főszerepben a méz 2017-11-24 15:39
Keszthely - Megérkezett a város karácsonyfája 2017-11-24 15:03
Keszthely - Továbbra is népszerű a magánfőzés 2017-11-24 15:03
Alsópáhok - Megújult az Alsópáhokot Nemesboldogasszonyfával összekötő út 2017-11-23 14:57
Keszthely - Szent Cecília tiszteletére 2017-11-23 14:48
Keszthely - Szép magyar beszédért 2017-11-23 14:45
Keszthely - 100 éve született Vári Andor 2017-11-23 14:28
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés