KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-04-27 08:20
DixieLand zengte be a teret
Címkék: dixieland, jazz, zene,
Keszthely - A Happy Dixieland Band és a Vonyarc Dixie lépett fel az első ízben megrendezett DixiLand fesztiválon. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott programot a Helikoni Ünnepségek zárása után, a Boldog Békeidők Hévíze program előszeleként rendezték meg a Fő téren. A koncerteket a Szerencsejáték Zrt. támogatta.

Elsőként a 15 tagú, helyi és környékbeli fiatalokból álló Vonyarc Dixie lépett a színpadra. A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar tagjaiból verbuválódott együttes bizonyos tagjainak nem új dolog a dixie zene. Tíz évvel ezelőtt már alakítottak egy ilyen stílusú formációt.Zenéjük kicsik és nagyok tetszését is elnyerte.

„Igazából én minden zenét szeretek, szeretünk mindent ami élőzene főleg, hangszerekkel játsszák és a picinek is nagyon tetszik.” - mondta el a közönség sorai közt, kisgyermekével a karján Sipőcz Adrienn. 

A rendezvény fővédnöke Manninger Jenő országgyűlési képviselő volt. A szervezők célja az volt, hogy színesítsék a város programkínálatát. Minderre pályázati támogatást is tudtak fordítani a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából. 

„Az Egervári Estékért Alapítvány még a múlt év második felében pályázott a Szerencsejáték Zrt.-hez és elnyerte az a támogatási összeget, amiből úgy döntöttünk- a kuratórium tagjai- hogy ide, Keszthelyre hozzuk el egy tavaszköszöntő fesztiválnak ezt a rendezvényt, hiszen az egervári várkastélyba egyelőre még nem indult be az élet, majd május elseje után.”  - nyilatkozta a főszervező Zsuppán Beáta, aki az alapítvány kuratóriumi tagja. 

A tavaszköszöntő fesztivál egyfajta előfutára a Boldog Békeidők Hévíze rendezvénynek. 2011-ben, erre a fürdővárosi rendezvényre alakult meg a Happy Dixieland Band. A keszthelyi, hévízi és környékbeli muzsikusokból álló társaság olyan sikeres volt, hogy a további folytatás mellett döntöttek. A Happy Dixieland Band vezetője, Babos Lajos szerint a dixie egy sokak által kedvelt műfaj:

„Ez tulajdonképpen a jazz zene legpopulárisabb válfaja. A 20. század elején indult el a története, ragtime, dixieland - és utána szépen jöttek a stílusok - swing korszak. Azt gondolom, hogy életbe tudott maradi ez a műfaj, az annak köszönhető, hogy felhőtlen, fülbemászó dallamokat nyújt a kedves közönség számára.”

A dallamok nem csak a közreműködő egy charlestontánc-csoport tagjait, hanem a közönséget megmozgatták.A szervezők azért választották a dixieland zenét, mert sokak által kedvelt, mégis gyakran elfeledett stílusról van szó, mely megérdemli, hogy akár jövőre is fesztivált tartsanak ennek a zenének a jegyében. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszázhatvanhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Csik Ferenc születésnapjához kapcsolódva rendeztek úszóversenyt 2017-12-18 16:56
Keszthely - Ahogy Isten tette, mi is hajoljunk le valakihez 2017-12-18 16:55
Keszthely - Akik önzetlenül tesznek a városért 2017-12-18 16:53
Keszthely - Adventi hangverseny a könyvtárban 2017-12-15 16:41
Keszthely - Böjte Csaba gyermekotthonának gyűjtenek Keszthelyen 2017-12-15 15:01
Keszthely - Utóvédként a Donnál - megjelent a harmadik kiadás 2017-12-15 14:55
Keszthely - Bursa Hungarica támogatás 2017-12-15 12:36
Gyenesdiás - Új sportcsarnok a gyenesi iskolának 2017-12-15 12:00
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés