KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-04-02 08:44
Dixieünnep lesz Keszthelyen
Címkék: dixie, fesztivál, zene, Helikon, koncert
Keszthely - Dixiefesztivált rendeznek Keszthelyen! Április 23-én a Fő téren, a Helikoni ünnepségek zárásaként helyi művészek kalauzolják el az érdeklődőket a 20-as, 30-as évek zenei világába. Az ingyenes koncerteket pályázati forrásból valósítják meg. A részletekről a szervező Babos Lajos, Nagy Bálint alpolgármester és Manninger Jenő országgyűlési képviselő számolt be ma Keszthelyen.

A Happy Dixieland Band is fel fog lépni április 23-án az első Dixiefesztiválon. A 2011-ben, a hévízi Boldog Békeidők fesztivál apropóján alakult héttagú együttes egy charlestontánc-csoporttal kiegészülve ad látványos koncertet. Előttük a Vonyarc Dixie fog zenélni, melyet tehetséges fiatal muzsikusok alkotnak javarészt a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekarból.

Hogy miért pont a dixie? Erről Babos Lajos, szervező nyilatkozott: „Azt gondolom, hogy a tapasztalatok is azt mutatják, hogy ez a műfaj nagyon nagy népszerűségnek örvend. Úgy tapasztaltuk itt a környéken is és úgy tapasztaltuk távolabbi, országos, nemzetközi színpadokon is, hogy nagy sikere van ennek a zenei műfajnak.”  

A fesztivált beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Helikoni ünnepségek zárásaként rendezik a programot. Nagy Bálint alpolgármester elmondta, hogy a két rendezvény erősíteni fogja egymást.

„Alapvetően egy időutazás lesz, hiszen a 20-as, 30-as évek zenéjét hallhatják majd az érdeklődők és amit még kifejezetten örömmel vettünk, hogy keszthelyi és Keszthely környéki zenészek kapnak lehetőséget, hogy fellépjenek a rendezvényen. Úgyhogy őszintén bízok benne, hogy Keszthely kulturális palettáját tovább fogja színesíteni ez a rendezvénysorozat.” - mondta el az alpolgármester. 

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a környéken több ilyen stílusú sikeres rendezvény is volt, melyek nagy érdeklődésre tartottak számot. A Dixiefesztivált pályázati pénzből fogják rendezni: „Sikerült a városnak jó pályázatot benyújtani a Szerencsejáték Zrt-hez, amely támogatja ezt a rendezvényt és április 23-én így sorra kerülhet a Dixieland Fesztivál.” 

A Vonyarc Dixie és a Happy Dixieland Band koncertjei ingyenesek lesznek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszáztizenegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Összefogás a Soros szervezetek ellen 2018-01-19 17:37
Keszthely - Új képzés indul a Georgikonon 2018-01-19 17:36
Cserszegtomaj - Önálló bölcsődével, új orvosi rendelővel és tájházzal bővülhet Cserszegtomaj 2018-01-19 15:47
Keszthely - Metsszük a szőlőt vagy ne? 2018-01-19 10:34
Keszthely - Írók a Sétatéren 2018-01-18 18:30
Hévíz - Kedvezményesen pihenhetnek a belföldi turisták télen 2018-01-18 18:24
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés