KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-04-02 08:44
Dixieünnep lesz Keszthelyen
Címkék: dixie, fesztivál, zene, Helikon, koncert
Keszthely - Dixiefesztivált rendeznek Keszthelyen! Április 23-én a Fő téren, a Helikoni ünnepségek zárásaként helyi művészek kalauzolják el az érdeklődőket a 20-as, 30-as évek zenei világába. Az ingyenes koncerteket pályázati forrásból valósítják meg. A részletekről a szervező Babos Lajos, Nagy Bálint alpolgármester és Manninger Jenő országgyűlési képviselő számolt be ma Keszthelyen.

A Happy Dixieland Band is fel fog lépni április 23-án az első Dixiefesztiválon. A 2011-ben, a hévízi Boldog Békeidők fesztivál apropóján alakult héttagú együttes egy charlestontánc-csoporttal kiegészülve ad látványos koncertet. Előttük a Vonyarc Dixie fog zenélni, melyet tehetséges fiatal muzsikusok alkotnak javarészt a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekarból.

Hogy miért pont a dixie? Erről Babos Lajos, szervező nyilatkozott: „Azt gondolom, hogy a tapasztalatok is azt mutatják, hogy ez a műfaj nagyon nagy népszerűségnek örvend. Úgy tapasztaltuk itt a környéken is és úgy tapasztaltuk távolabbi, országos, nemzetközi színpadokon is, hogy nagy sikere van ennek a zenei műfajnak.”  

A fesztivált beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Helikoni ünnepségek zárásaként rendezik a programot. Nagy Bálint alpolgármester elmondta, hogy a két rendezvény erősíteni fogja egymást.

„Alapvetően egy időutazás lesz, hiszen a 20-as, 30-as évek zenéjét hallhatják majd az érdeklődők és amit még kifejezetten örömmel vettünk, hogy keszthelyi és Keszthely környéki zenészek kapnak lehetőséget, hogy fellépjenek a rendezvényen. Úgyhogy őszintén bízok benne, hogy Keszthely kulturális palettáját tovább fogja színesíteni ez a rendezvénysorozat.” - mondta el az alpolgármester. 

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a környéken több ilyen stílusú sikeres rendezvény is volt, melyek nagy érdeklődésre tartottak számot. A Dixiefesztivált pályázati pénzből fogják rendezni: „Sikerült a városnak jó pályázatot benyújtani a Szerencsejáték Zrt-hez, amely támogatja ezt a rendezvényt és április 23-én így sorra kerülhet a Dixieland Fesztivál.” 

A Vonyarc Dixie és a Happy Dixieland Band koncertjei ingyenesek lesznek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszáznyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Csik Ferenc születésnapjához kapcsolódva rendeztek úszóversenyt 2017-12-18 16:56
Keszthely - Ahogy Isten tette, mi is hajoljunk le valakihez 2017-12-18 16:55
Keszthely - Akik önzetlenül tesznek a városért 2017-12-18 16:53
Keszthely - Adventi hangverseny a könyvtárban 2017-12-15 16:41
Keszthely - Böjte Csaba gyermekotthonának gyűjtenek Keszthelyen 2017-12-15 15:01
Keszthely - Utóvédként a Donnál - megjelent a harmadik kiadás 2017-12-15 14:55
Keszthely - Bursa Hungarica támogatás 2017-12-15 12:36
Gyenesdiás - Új sportcsarnok a gyenesi iskolának 2017-12-15 12:00
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés