KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-03-09 18:00
Elkezdődtek az Asbóth-napok
Címkék: vers, próza, verseny, Pohl Ágnes, Gárdos Lászlóné, Csótár Andás, Asbóth, Keszthely
Keszthely - Az egyhetes programsorozat a térség középiskolásainak meghirdetett vers- és prózamondó versennyel indult, melyen az elmúlt évekhez képest szerényebb létszámmal, de annál lelkesebben vettek részt a diákok.

Pohl Ágnes, a Zalaegerszegi SZC Közgazdasági Szakközépiskolájának 11.-es tanulója a keszthelyi Dr. Cséby Géza költő, író, műfordító versével nyerte meg a Zalaegerszegi SZC Asbóth Sándor Szakképző Iskolájának vers- és prózamondó versenyét. Meglepte az első helyezés, de azt mondja, igazolódni látszik, hogy valóban érdemes a térség kortárs alkotóinak nagyobb figyelmet szentelni. Szívesen mondana még a jövőben Cséby-verset. Erre hamarosan lesz is lehetősége, mivel megméretteti magát az idei Helikoni Ünnepségeken. A zsűri is bíztatta őt, akik egyöntetűen a legjobbnak ítélték ebben a mezőnyben.

Dr. Gárdos Lászlóné nyugalmazott magyar tanár, a zsűri egyik tagja értékelésében kiemelte, mennyire fontos a művészetek patronálása a szakképzésben tanulók számára, ezzel pedig az Asbóth-napok élen jár.A művészeteken túl a szerdai Focikupa kínál a város és környéke középiskolás csapatainak valamint szurkolóiknak izgalmakat, de biztos sokan várják a tanár-diák összecsapást is. Csütörtökön ismét a művészeté a porond, de már a könnyedebb műfajoké. Minden színpadot kedvelő fiatal megmutathatja tehetségét az Asbóth Csillaga vetélkedő keretében. A program zárásaként pénteken, a 48-as forradalom és szabadságharcról való megemlékezés keretében pedig felavatják az iskola névadójának szobrát.

Csótár András, az intézmény igazgatója hangsúlyozta: az egész tanári kar büszke azokra a fiatalokra, akik szabadidejükből művészetre vagy sportra áldoznak, és ezzel is öregbítik az iskola hírnevét. De természetesen azokra a diákokra is, akik társaikat ebben segítik vagy bíztatják, és figyelmükkel tüntetik ki.

Keszthelyi Televízió – Kalapos István

Az Asbóth vers- és prózamondó versenyéről bővebb összeállítással jelentkezik a március 15-i Szignatúra című kulturális magazin.

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötvenhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés