KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-03-08 14:12
Tisztító tavasz
Címkék: gyógynövény, gyógytea, méregtelenítés, tisztítókúra, Szabó György, füvesember, Nők Hete, Balaton Színház, Keszthely
Keszthely - Még a Balaton Színház nagyterme is kicsinek bizonyult múlt, annyi érdeklődő volt Szabó György, vagy ahogy mindenki ismeri, Gyuri bácsi Tisztító tavasz című előadásán. A bükki füvesember a gyógynövényekről és a méregtelenítésről beszélt a Nők Hete programsorozat részeként nem csak nőknek.

Szabó Gyuri bácsit, a bükki füvesembert nem kell bemutatni. Mégis, talán ránézésre nem látszik, de a jövő hónapban tölti be a 88-at. A zsúfolásig megtelt Balaton Színház közönsége az előadásban hallhatott arról, hogy például a daganatellenes szerek 60%-a még mindig növényi kivonatokból készül. A fitoterápiát azonban szinte minden területen segítségül hívhatjuk.

Bár az orvostudomány ma csodákra képes, mégsem szabad elfelejtenünk azt a gyógyító tudást, amit évszázadok alatt halmozott fel az emberiség. Gyuri bácsi a népi gyógyászatot nagyanyjától tanulta, nyugdíjazása után pedig minden idejét a gyógynövényeknek és a tudás továbbadásának szenteli.

A színház előterében sokan keresték a gyógynövényeket, teakeverékeket és a különböző kiadványokat, melyekkel a betegségek megelőzésért és az egészség megőrzéséért tehetnek. Minden hónapban kiemelten foglalkoznak egy nem annyira közismert, ám igen hatásos növénnyel, most márciusban a tejoltó galajjal. A legenda szerint ez egyike Mária szent növényeinek. Teája kiváló húgyúti gyulladásra és a veseműködés javítására, vízhajtó, görcsoldó hatású. De a különlegességek mellett a klasszikusok is megtalálhatóak voltak, mint a csipkebogyó, a mezei katáng vagy a bodzavirág. Ne felejtsük a népi mondást: fűben-fában van az orvosság.

Keszthelyi Televízió – Kalapos István

Szabó Gyuri bácsi előadásáról bővebb összeállítással jelentkezik a március 8-i Szignatúra című kulturális magazin.

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettő
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés