KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-02-02 06:14
1MÁS felé
Címkék: 1MÁS felé, kiállítás, Kasza Róbert, festmény, Székesfehérvár
Keszthely - Tizenegy keszthelyi és székesfehérvári képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás vasárnap a Balaton Színházban. Az 1MÁS felé című tárlat célja, hogy szivárványként építsen hidat a két város között és a felhívja a figyelmet a valódi értékekre. Az ötletgazdák célja egy hosszabb távú sorozat létrehozása. A keszthelyi kiállítást volt a második alkalom, decemberben, Székesfehérváron mutatták be először munkáikat az alkotók.

Ahány művész, annyi látásmód és technika. Így foglalható össze a négy székesfehérvári és a hét keszthelyi képzőművész munkáiból nyílt tárlat. A realista stílustól kezdve a street arton keresztül megannyi irányt képviselnek az alkotók. Az 1MÁS felé című tárlat ötletét egy azóta meghiúsult szerelem és egy mellette megalakult barátság hozta a szervező Kasza Róbertnek.

„Nem máson alapul, mint a kezdő, erdő okon, illetve azon, hogy a cross marketing elvén fogjunk össze egyik és a másik városból is négy-négy festőt a közös cél érdekében, mi lehet más nyolc festő számára közös nevező, mint maga a festészet.” - mondta el az ötletgazda. 

A nyolc alkotó azóta kiegészült további három keszthelyi művésszel. Oravecz Viktória, Berki Nóra, Tóth Xénia, Péter Beatrix, Frech Ádám és Vollein Ferenc mellett Molnár Bernadett képviseli a Balaton-parti várost.

„Boldogan veszek részt ezeken a sorozatokon. Reméljük, hogy sok lesz még és nagyon sok embernek tudunk ezzel örömet szerezni." - így vélekedett a festő, grafikus, aki egyébként Bernadette Eva Miller művésznéven alkot.

A keszthelyi kiállítás már a folytatás, hiszen tavaly decemberben a székesfehérvári Árpád fürdőben már bemutatkoztak az alkotók. A Balaton Színházba ugyanazok a művészek képviselték Fejér megyét, mint a korábbi tárlaton: Simon M. Veronika, Halmay Tivadar, Varga-Márfy Milán és Márfy Gabriella, aki Kasza Róbert ötletére gyűjtötte össze székesfehérvári alkotótársait.  

„Én nekem az nagyon tetszik – mint ahogy mondtam is – hogy különfélék vagyunk. Mindenki másképp látja a világot, mindenkinek más belőle a fontos, ezt más témákkal, más színekkel, más technikával fejezzük ki, de mindenki önmagát. Nekem ez egy nagyon nagy dolog, hogy ennyire mások vagyunk és mégis egy helyen ott tudunk lenni. Én nekem úgy érzem ez a legnagyobb üzenete az egész megmozdulásnak.” - mondta el Márfy Gabriella, aki egyébként egy spirituális zarándokút óta kezdett el foglalkozni a festészettel. 

A kiállítást és alkotóit Szemes Péter méltatta. Az irodalomtörténész szerint a képzőművészekből nagy egységet kovácsol a lokális kötődés, legyenek keszthelyiek, vagy székesfehérváriak. Az alkotások sokszínűségét emelte ki Keszthely polgármestere. Ruzsics Ferenc köszönetet mondott a művészeknek és a szervezőnek, hogy örömet hoztak a városba egy ilyen borongós vasárnap délutánon. Mindenki arra a vállalkozik, hogy sikeres és boldog legyen – mondta el köszöntőjében Varga István Attila, Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei elnöke.A tárlat február 29-ig tekinthető meg a Balaton Színház Simándy termében.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV  

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszázötvenhárom
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Isten nekünk háttal - napló a román háborúról 2018-02-21 16:14
Keszthely - Mesék felnőtteknek 2018-02-21 13:47
Keszthely - Köszöntötték az ápolókat 2018-02-20 17:30
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés