KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-01-29 13:37
Minőségi helyek gasztrotérképen
Címkék: gasztrotérkép, Balaton, étterem, borászat, szolgáltató
Vonyarcvashegy - Húsz étterem, pincészet és szállásadó szerepel az őszi-téli balatoni gasztrotérkép második kiadásában. A tó észak-keleti szolgáltatói tavaly októberben jelentek meg az első kiadványban. Ezúttal a Nyugat-Balaton és Badacsony térsége sorakozik fel a folytatásban. A gasztrotérkép új kiadványát tegnap mutatták be a Vonyarcvashegyen a Bock Bisztróban.

A vonyarcvashegyi Bock Bisztró is felkerült a balatoni gasztrotérképre.  2014 februárja óta a Balatonnál is várja vendégeit a különleges gasztronómiai és kulináris élményeket nyújtó étterem. A tulajdonosok és üzemeltetők a kezdetek óta hirdetik, hogy a Balaton egy egész éven át szolgáltatásokat nyújtó, élő turisztikai célpont.

„Azt gondolom, hogy ma egy ünnepnap van, hogy tényleg össze tudtuk szerkeszteni ezt a gasztrotérképet, ami be tudja mutatni az itt élőknek is, de természetesen az idelátogató turistáknak, hogy a Balatont érdemes egész télen, tavasszal, illetve egész évben felkeresni.” - mondta el Fodor Márk a Bock Bisztró Balaton ügyvezetője. 

A térkép húsz szereplője között Keszthely és térsége is képviselteti magát. A Télikert Bisztró mellett a Pampetrics Borkereskedés, a hévízi Macchiato Caffe & Lunge és a házigazda a Bock Bisztró Balaton is helyet kapott a térképen. 

A gasztrotérképen megjelent szolgáltatók be is mutatkoztak. A pincészetek és éttermek a legjobb boraikból és ételeikből hoztak ízelítőt a Festetics Rendezvényterembe.Az ötletgazdák célja az volt, hogy azokat a helyeket gyűjtsék össze, melyeknek fontos a minőségi vendéglátás és egész évben nyitva tartanak.

„Van egy olyan sztereotípia, hogy augusztus vége után nincs élet a Balatonon. Én kommunikációs szakemberként dolgozom, több balatoni étteremmel dolgozom együtt és úgy jött az ötlet, hogy szeretnénk csinálni egy kampányt és kell egy összefogás azok között a helyek között, akik prémium minőséget képviselnek és ősszel is, télen is nyitva tartanak. Ehhez kellett találni egy olyan formát, ahol ezt meg tudjuk jeleníteni, ami szerethető és egy picit más mint ami eddig volt, így jött az ötlete a térképnek.” - meséli az ötletgazda, Szauer Judit

A térképbemutatón Laposa Bence, a Laposa Borbirtok képviseletében elmondta, hogy korábban az volt a kérdés, hogy van-e lehetőség elkölteni valahol a Balatonnál egy minőségi vacsorát, vagy ebédet, ma meg már számos hely közül választhat az ember. A Balatoni Kör elnöke szerint a mai turizmusban meghatározó szegmens a gasztronómia.

A tervek szerint a gasztrotérkép végig fog érni az egész Balatonon. Az októberben kiadott első és a most megjelent második térkép után a déli part szolgáltatói részéről is igény mutatkozik erre a megjelenési formára.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszázharminchat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Keszthely - Ezrek látogattak a kastélyba március 15-én 2018-03-15 17:40
Zalaegerszeg - A szabad sajtó napja 2018-03-15 17:33
Keszthely - A pártától a huszárcsákóig 2018-03-15 17:25
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés