KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2015-12-04 12:16
Autószentelés
Címkék: önkéntes, tűzoltó, kisbusz, pályázat, szentelés
Balatongyörök - 360 millió forint értékben, összesen 44 önkéntes tűzoltó egyesület nyert támogatást gépjármű vásárlására. Zala megye nagyon eredményesen szerepelt a Darányi Ignác Terv kiírásán, összesen hét kisbusz, illetve személyautó került Zalába. A már átvett és forgalomba állított járműveket Balatongyörökön áldották meg december 28-án..

Alsópáhok, Rezi, Gelse, Murakeresztúr, Zalaszentiván, Sümegcsehi és a házigazda Balatongyörök gépjárművei sorakoztak fel a Jüngling Zoltán Közösségi Ház udvarán. A Renalit Traffic kisbuszokat és a Suzuki Vitarákat önrész hozzáadása nélkül sikerült megnyerniük az önkéntes tűzoltóknak. Az ünnepségen Manninger Jenő kiemelte, hogy Zalában szinte minden pályázó sikerrel járt. A miniszteri biztos szerint az új gépkocsikkal az önkéntesek mobilitása javult és ez a lakosság biztonságérzetéhez is hozzájárul. A megyében, illetve a térségben működő önkéntes tűzoltóságok közt nagyon jó viszony van. Ennek köszönhető, hogy a Murakersztúron megszületett autószentelés gondolatát felkarolta a házigazda Balatongyörök.

A járműveket a közös imádkozást követően Pawel Denisiewicz, keszthelyi karmelita rendházfőnök áldotta meg. A plébános az áldás mellett Szent Flórián, a tűzoltók és Szent Kristóf, az utazók védőszentjének közbenjárást is kérte a járművek és használóik munkájához.

Az önkéntesek által az idei évben igényelhető 400 plusz 100 millió forintos Belügyminisztériumi forrást jövőre 100 millió forinttal növelik – mondta el Kelemen Zsolt. Az Magyar Tűzoltó Szövetség alelnöke hangsúlyozta, hogy a cél az, hogy ezeknek a járműveknek a rakterét tűzoltó szakfelszerelés szállítására és tárolására alkalmassá tegyék, de árvízvédelmi utánfutókra is lehet majd pályázni.

„Az az elképzelése a tűzoltószövetségnek az Országos katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, hogy mind a kétszáz magyarországi járásban legyen terepjáró képesség, csapatszállító képesség és árvízvédelmi képesség az önkéntesek szintjén. Ha ezt elérnénk a kormányzati ciklus, az uniós ciklus 2020-as tervezési ciklus végén, azt hiszem akkor mindenki nagyon boldog lenne és ez egy reális elképzelés.”  - mondta el a Magyar Tűzoltó Szövetség alelnöke.

Az autószentelést követően a közösségi háznál felállított rendezvénysátorban baráti összejövetelt tartottak az önkéntes tűzoltók. A sült csirke mellett, hurkával, kolbásszal és babgulyással is kedveskedtek egymásnak a résztvevők.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszázöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Keszthely - Jobbik az adópolitikáról 2018-03-22 08:26
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés