KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2015-10-16 11:35
Motorszerelő képzés az Asbóthban
Keszthely - Hamarosan itt van a pályaválasztás ideje az általános iskolások számára. Nincsenek könnyű helyzetben a diákok: egyrészt az ebben a korban meghozott döntés nem biztos, hogy helyes, másrészt nehéz áttekinteni a középiskolák kínálatát. A keszthelyi Asbóth Sándor Szakközépiskola egy igazán egyedi és keresett szakmát is oktat: motorszerelés-képzés zajlik az intézményben immár négy éve.

A motorszerelő szakma tanulásához motor is kell. Ha haladni nem is lehet ezzel a géppel, ám a tudás elsajátításához kiválóan alkalmas. Ha valaki ezt a szakmát akarja megtanulni, a Nyugat-Dunántúlon csak a keszthelyi iskolában teheti meg.

Ez a tudás nagyfokú készséget igényel. Egyszerre kell fogékonyságot mutatni a motorikus területen, valamint a számítástechnikai ismeretekkel is tisztában kell lenni. Ezt a szakmát nyilván olyan diákok választják, akik imádják a motorokat. Jelenleg tizenegy kilencedik osztályos tanuló ismerkedik a motorszerelő mesterséggel. A képzés három évig tart.

Csótár András -igazgató, hozzátette: nem csak motorszerelés, hanem kerékpárszerelés is része a kerettantervnek. Az innen eddig kikerült tanulók találtak munkahelyet, ugyanis a vállalkozók igénylik a munkaerő utánpótlást.

A szakma minőségi elsajátítása érdekében az iskola professzionális eszközöket is beszerzett, mint például ezt a fékpadot. Pintér István szakmai tanár oktatja a diákokat az iskola udvarán konténerekben kialakított tantermekben. Az óriási, több mint kilencszáz főt oktató intézmény harmincnyolc osztály számára biztosítja a szakmai képzést. A motorkerékpár-szerelő szakma csak egy az itt tanulható húsz közül.

Az Asbóth Sándor Szakközépiskolában már készülnek arra, hogy az általános iskolákban induló pályaválasztási időszak során - a többi mellett - ez a képzés is kerüljön előtérbe. Úgy tervezik, hogy jövőre összesen kilenc osztályt indítanak a frissen bekerülő diákok számára. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszázhárom
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés