KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2015-10-12 15:31
Jó gyakorlatok nevelőknek
Címkék: Tankerületek, oktatás, Gellén Melinda, konferencia, Keszthely
Keszthely - Gondolatok nevelői jó gyakorlatokról nevelőknek címmel tartott szakmai konferenciát a Zala Megyei Pedagógiai szakszolgálat pénteken Keszthelyen. A találkozóra az előadók által készített tanulmányokból egy kiadvány is készült, melyet minden résztvevő kézhez kapott. A konferencia sikeréről a magas létszám is tanúskodott.

Egy egyszerű rajzfeladat segítségével szemléltette Fábry Zoltán, hogy a gyermek hogyan valósíthatja meg önmagát a szülő segítségével. A letenyei intézet igazgatója az életritmus fontosságára helyezte a hangsúlyt.

Fábry Zoltán, a Zala Megyei Pedagógiai szakszolgálat Lenti tagintézményének szakpszichológusa azt mondta: - Gyakran tapasztalom, hogy bűntudatos érzéseinkben megfogalmazódik az a gondolat hogy több időt szeretnénk gyermekeinkkel tölteni ám oly kevés az idő. Az idő döntésre késztet hogy eldöntsük mi is az ami igazán fontos. Tanulmányomban erre szeretnék gyakorlatokat mutatni, hogy hogyan is tudnánk úgy eltölteni az időt gyermekeinkkel hogy annak, legyen egy minőségi többlete. Ezáltal megteremteni kicsit az együttlét boldog pillanatait.

Nemcsak Fábry Zoltán hanem még 8 másik pedagógiai szakember is megosztja gyakorlatait a Zala megyei pedagógiai szakszolgálat kiadványában. A szakmai kommunikációs anyagot segítségként, eligazításként adták ki.

Gellén Melinda Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója úgy fogalmazott: - A fő célunk az volt, hogy egy olyan kiadvány szülessen amit a szülő hazavihet. És olyan praktikus tanácsokkal tudjuk ellátni amit a mindennapjaiban segíti. Viszont a készítésnél nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy kihangsúlyozzuk, hogy egyedül nem megy. Egyedül nem megy, mert csak a szakszolgálat nem tud segíteni a szülőnek. Ebben szerettünk volna egy kis eligazítást adni a szülőknek.

A magas színvonalú konferenciák, amellett, hogy kikapcsolódást is nyújtanak, nagyon fontosak a szakma szempontjából. A tankerületek így tájékozódhatnak a legfontosabb tudnivalókról, a változásokról és nem utolsó sorban a szakmájuk érintően segítséget is kérhetnek.

Zala megyében négy helyszínen tartják ezt a konferenciát. Lenti és Keszthely után még Zalaegerszegen és Nagykanizsán mutatják be a jó gyakorlatokat és a kiadványt, a szakembereknek.

Veress Erzsébet - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * egyszáztizenöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés