KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2015-08-18 21:20
Jól halad a Keszthelyi és Hévízi Kórház beruházása
Címkék: Hévíz, Keszthely, kórház, CT, beruházás, fejlesztés
Belföld - A tervezett ütemezésnek megfelelően halad és a végéhez közeledik a Keszthelyi Kórház és a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház közös projektje. A két intézmény összesen 953,45 millió forint uniós támogatásból valósítja meg nagyszabású, építészeti átalakítást és eszközbeszerzéseket is magába foglaló beruházását.

Hévízen a rendelők átalakítása történt meg oly módon, hogy a szakmai követelmények mellett nagy figyelmet fordítottak a betegek komfortérzetének növelésére, valamint a város és a gyógyfürdőkórház rangjához méltó esztétikai kialakításra. Hat új szakrendelőt és vérvételi labort alakítottak ki, és megújultak a nagy forgalmú folyosók. Negyvenkét korszerű fizioterápiás kezelőhely jött létre, ezáltal több új gép elhelyezésére is lehetőség nyílt. A korszerű reumatológiai diagnosztikát segíti a komplex vizsgálófej-rendszerrel felszerelt mobil ultrahangkészülék. Forradalmi újítás az intézményben az ötágyas biológiai kezelőhely kialakítása, teljesen új eszközparkkal. A hévízi kórházban tervezett fejlesztések már megvalósultak és átadásra kerültek.  

Keszthelyen teljesen megújult a központi sterilizáló, az építészeti átalakításon túl új gépek beszerzése is megtörtént. Az intézményben modern, komplex labor jött létre, a B-épület földszintjén pedig kialakították a CT-vizsgálót, ahova várhatóan szeptember végén érkezik meg a korszerű, csaknem százmillió forint értékű CT-berendezés. A pácienseknek ezentúl nem kell majd erre a vizsgálatra más kórházba utazniuk, illetve a súlyos betegeket sem terhelik a mentőszállításból adódó felesleges kockázatok. Keszthelyi központtal továbbá modern radiológiai részleget alakítanak ki, ahová új, kombinált és digitális röntgenkészüléket vásárolnak. A kórház a vonatkozó összes szerződést megkötötte, az eszközök beszerzése folyamatban van, és az utolsó építészeti munkán, a röntgenhelyiség kialakításán is dolgozik a kivitelező.  

A szakmai integráció során a betegellátó és a kiszolgálóegységek kapacitásait oly módon szervezik át, hogy megszűnnek az eddigi felesleges párhuzamos tevékenységek az intézmények között, így a költséghatékonyabb működés mellett a betegutak hossza és az ellátási időtartam is csökken majd. A fejlesztés eredményeként a két kórház összehangoltabb munkával magasabb színvonalú szolgáltatást tud majd nyújtani a több mint négyszázezer fős ellátási körzetének.  

Augusztus 25-én 16 órakor a hévízi kórház konferenciatermében lakossági fórumra várják az érdeklődőket, hogy bemutassák a fejlesztés céljait és eredményeit, illetve fogadják a lakosok észrevételeit, kérdéseit.   A pályázat százszázalékos támogatású, megvalósításához az intézményeknek nem kellett önrészt biztosítaniuk, a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 953,45 millió forint a beruházás teljes költségét fedezi. A projekt szeptember végén zárul.  

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázhúszonöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés