KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2015-08-04 12:19
A Pannon táj java
Címkék: Balatonederics, Pannon, kultúra, közélet,
Balatonederics - Elődeink nyolc századdal ezelőtt telepedtek le a Keszthelyi hegység déli lankáin, ahol a talaj és klíma kiváló lehetőségeket biztosított a gyümölcs-, szőlő- és borkultúra kialakulásához. Hagyatékukat megőrizve a Tájházban állandó és időszaki kiállítás mutatja be a régi idők tárgyi emlékeit

A szőlőhegyről letekintve a pannon táj gyönyörűsége tükröződik vissza: a Tapolcai-medence patakokkal szabdalt síksága, a bazalt tanúhegyek koszorúja a szigligeti várral és a Balaton vizében tükröződő fonyódi kettős heggyel. A község múltjára a XIII. századi eredetű templom, a XVIII. századi présházak, a hegyi utak melletti kőkeresztek, a nemesi kúriák emlékeztetnek. Egy ilyen ad otthont Dr. Nagy Endre Afrika-kutató múzeumának is. A kastélyban tanzániai eredetű gyűjteménye, vadásztrófeák, népi faragások, használati eszközök kaptak helyet, betekintést adva egy távoli ország kultúrájába. A múzeum körül természetes környezetben egzotikus állatokon kívül szarvasok, őzek, muflonok láthatók.

A sportokat kedvelők a futball, strandröplabda, szörf, vitorlázás, lovaglás közül választhatnak. Községünk strandja rendezett, részben homokos partszakaszával, nagy zöldterületével, ingyenes parkolójával kellemes felüdülést biztosít a családosoknak, pihenni vágyóknak. A kiépített balatoni kerékpárúton Badacsony, Szigliget, Keszthely látnivalói biztonsággal elérhetők.

A természetimádóknak, túrázóknak maradandó élményt nyújt a Keszthelyi-hegység növény- és állatvilágát bemutató tanösvény és a Csodabogyós-cseppkőbarlang izgalmas kalandtúrái. Gazdagítják a programlehetőséget a hévízi, keszthelyi gyógyfürdők és a tapolcai tavasbarlang szolgáltatásai, tavasztól őszig pedig számtalan további kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget kínálnak a térség időszakos és állandó folklór, művészeti és sportrendezvényei.

Községünk a balatoni emberek barátságával és szeretetével várja a pihenni vágyó családokat valamint a megfáradt turistákat. Az öreg présházakban, új pincékben tárolt tüzes pannon borok széles választékát kínáljuk ide látogató vendégeinknek.

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszázharmincnégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Játék és ebéd Szent Erzsébet napján 2017-11-20 16:17
Vonyarcvashegy - Kolbászból volt a kerítés Vonyarcvashegyen 2017-11-20 16:10
Keszthely - Emlékfa a református jubileum alkalmából 2017-11-20 15:25
Keszthely - Dédanyáink mozija 2017-11-20 12:33
Keszthely - 245 éves a Vajda 2017-11-20 12:26
Keszthely - Nem oltatta be magát? Még nem késő! 2017-11-17 14:02
Keszthely - Nyílt nap lesz a Szent Erzsébet Alapítványnál 2017-11-16 14:54
Keszthely - Fókuszban a pályaválasztás 2017-11-16 14:49
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés