KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2015-08-04 12:19
A Pannon táj java
Címkék: Balatonederics, Pannon, kultúra, közélet,
Balatonederics - Elődeink nyolc századdal ezelőtt telepedtek le a Keszthelyi hegység déli lankáin, ahol a talaj és klíma kiváló lehetőségeket biztosított a gyümölcs-, szőlő- és borkultúra kialakulásához. Hagyatékukat megőrizve a Tájházban állandó és időszaki kiállítás mutatja be a régi idők tárgyi emlékeit

A szőlőhegyről letekintve a pannon táj gyönyörűsége tükröződik vissza: a Tapolcai-medence patakokkal szabdalt síksága, a bazalt tanúhegyek koszorúja a szigligeti várral és a Balaton vizében tükröződő fonyódi kettős heggyel. A község múltjára a XIII. századi eredetű templom, a XVIII. századi présházak, a hegyi utak melletti kőkeresztek, a nemesi kúriák emlékeztetnek. Egy ilyen ad otthont Dr. Nagy Endre Afrika-kutató múzeumának is. A kastélyban tanzániai eredetű gyűjteménye, vadásztrófeák, népi faragások, használati eszközök kaptak helyet, betekintést adva egy távoli ország kultúrájába. A múzeum körül természetes környezetben egzotikus állatokon kívül szarvasok, őzek, muflonok láthatók.

A sportokat kedvelők a futball, strandröplabda, szörf, vitorlázás, lovaglás közül választhatnak. Községünk strandja rendezett, részben homokos partszakaszával, nagy zöldterületével, ingyenes parkolójával kellemes felüdülést biztosít a családosoknak, pihenni vágyóknak. A kiépített balatoni kerékpárúton Badacsony, Szigliget, Keszthely látnivalói biztonsággal elérhetők.

A természetimádóknak, túrázóknak maradandó élményt nyújt a Keszthelyi-hegység növény- és állatvilágát bemutató tanösvény és a Csodabogyós-cseppkőbarlang izgalmas kalandtúrái. Gazdagítják a programlehetőséget a hévízi, keszthelyi gyógyfürdők és a tapolcai tavasbarlang szolgáltatásai, tavasztól őszig pedig számtalan további kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget kínálnak a térség időszakos és állandó folklór, művészeti és sportrendezvényei.

Községünk a balatoni emberek barátságával és szeretetével várja a pihenni vágyó családokat valamint a megfáradt turistákat. Az öreg présházakban, új pincékben tárolt tüzes pannon borok széles választékát kínáljuk ide látogató vendégeinknek.

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszáztizenöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés