KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2015-08-04 12:17
Várjuk Önt Fonyódon
Címkék: Fonyód, programok, kultúra,
Fonyód - „A fonyódi hegyen állunk…soha, sehol ehhez hasonló, lélekemelő bájos képet nem láttam…” (Cholnoky Jenő)
Várjuk Önt Fonyódon

 A több mint 925 éves írásos múltra visszatekintő, két gyönyörű dombra és környékére épült városunk méltán híres szépségéről, a Balaton simogató hullámairól, ingyenes strandjairól, látnivalóiról, rendezvényeiről, kiemelkedő kulturális életéről és piacáról. Fonyód a Balaton déli partjának egyik legjobb adottságokkal rendelkező városa. A szabadidő eltöltésére számos lehetőség kínálkozik. A település séta- és túraútvonalainak bejárása az év nagy részében több órás szabadtéri programot kínál.

A túrázást kevésbé kedvelőknek is ajánlott megtenni ezeket a sétákat, hiszen az út során számtalan szép épület, fafaragás vagy emlékmű tekinthető meg, a két kilátónkból csodálatos, egyedülálló panoráma tárul szemük elé. A város területén tizenegy gondozott, ingyenes strand várja a fürdőzőket. Több közülük kiválóan alkalmas kisgyermekes családok strandolására is. A nyári időszakban minden nap menetrend szerinti hajójárat indul Badacsonyba, amelyen a túlparti kiránduláshoz akár kerékpár is szállítható.

Főszezonban számos hajóprogramot indítanak Fonyódról (sétahajó, kalózhajó gyermekeknek, diszkóhajó…), és a gyorshajó is bármikor igénybe vehető. Rossz idő esetén negyed vagy 1 órai autózással hét termálfürdő érhető el Fonyódról. A legközelebbi, Csiszta-Fürdő a 2013-as szezonra lett kibővítve. A két települést összekötő utat 2014-ben felújították, így csupán 5 km-t kell autózni a meleg vizes fürdőzésért és szaunázásért. A kultúrát kedvelőkre gondolva a Városi Kulturális Központ és a

Fonyódi Múzeum egész évben állandó és időszakos kiállításokkal várja a látogatókat. A magánkézben levő Feng Shui Galéria havonta rendszeresen talk show-k, előadások, kiállítások helyszíne. A városunk központjában található Vigadó téren a 2012. évben elkészült Szabadtéri Színpadon koncertek, fesztiválok várják a szórakozni vágyókat. A szabadidő eltöltése mellett a vásárlásról sem feledkezhetünk meg! Fonyódon heti két alkalommal, szerdán és szombaton délelőtt a Balaton legnagyobb piaca várja az érdeklődőket. A Balatont innen kell megnéznie, mert Fonyód a Balaton kilátója!

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázkilencvenöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Beindultak a pálinkafőzők 2017-09-22 15:05
Keszthely - Versengtek a campusok 2017-09-21 16:27
Keszthely - Változások a hulladékszállítás rendszerében 2017-09-21 14:31
Keszthely - Új szennyvízvezeték a Zámorban 2017-09-21 14:29
Keszthely - Különleges filmtekercseket mentettek meg az utókornak 2017-09-20 16:40
Keszthely - Arany Jánosra és Keszthely aranykorára is emlékeztek 2017-09-19 16:18
Gyenesdiás - Burgonya minden mennyiségben 2017-09-19 16:13
Keszthely - Változatos programok a 15. Táncpanorámán 2017-09-18 16:24
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés