KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2015-08-04 12:01
Világhírű tó, vonzó programok
Címkék: Hévíz, , világhírű, programok, kultúra
Hévíz - Világhírű tavával Hévíz már évszázadokkal ezelőtt beírta magát a fürdők és a gyógyászat történetébe. A város világon egyedülálló tava a közelmúltban a hungarikumok sorába is bekerülhetett a tradicionális hévízi gyógyászattal együtt.

 A tó mellett azonban maga a város is kivívta magának a figyelmet, hiszen az utóbbi években pazar, színvonalas programokkal invitálja a látogatókat.

A város vezetése úgy látja: bár a települést sokféle nemzetiség látogatja, a zene, a tánc, a művészetek minden népet egybefűz. Így hát számos koncerttel, komoly- és könnyűzenei bemutatóval, kiállításokkal várnak mindenkit. Olyan sztárok fordultak már meg Hévízen, mint Rhoda Scott, Miklósa Erika, a Száztagú cigányzenekar, a Saragossa Band és sorolhatnánk. A város közelgő borünnepe pedig (augusztus 20. és az azt megelőző napok) ismét sztáresőt ígér.

- A nyári hónapok nálunk is nagyon pörgősek a programkínálat tekintetében, de ide sorolnám a szeptembert is, hiszen ilyenkor is rengetegen fordulnak meg nálunk. Igyekszünk tehát olyan bemutatókat kínálni, melyek minden nemzetiségnek, sőt ha lehet, minél szélesebb korosztálynak kínálnak kikapcsolódást – fogalmazott Papp Gábor polgármester. – Az egregyi búcsún és annak koncertjein július végén vagyunk-leszünk túl, július 31-én pedig nosztalgia hangulat uralkodik majd a városban. Szécsi Pálra, Máté Péterre emlékezünk, és ekkor tartjuk a most már hagyományosnak tekinthető keringő estünket is. Ezen az estén csodálatos keringő-zenére, hangulatos megvilágításban, pompás ruhákban táncolnak a párok a Deák téren. Felemelő a hangulat, ezt magam is tanúsíthatom, hiszen az elmúlt években részt vettem feleségemmel a keringő esteken.

A polgármester elmondta: a táncos „felvezetés” után beköszöntő augusztus Hévízen (is) a legizgalmasabb nyári hónap, tele koncerttel, tánccal, rengeteg szabadtéri rendezvénnyel.
- Számunkra az augusztus azonban a bor ünnepe is. Hévízen, ahol évezredes hagyományai vannak a szőlőművelésnek, a borkultúrának, különösen fontos, hogy megadjuk a bor igazi rangját, tisztelegjünk a minőségi borkultúra előtt. Ezért is tartjuk fontosnak a borszemináriumok megszervezését, valamint egy egész héten át a térség és az ország legjobb borai bemutatkozási lehetőségének biztosítását. A Deák téri borházaknál augusztus 19. és 23. között jófajta hazai borokat kóstolhat a közönség a Balaton-felvidék és a zalai borrégió nedűből, mindehhez pedig remek programokkal, neves fellépőkkel is szolgálunk.

A polgármester elárulta: láthatja a közönség a nagyhírű Csárdáskirálynő operettet Zsadon Andreával és Szolnoki Tiborral, fellép az idén 40 éves Edda zenekar, itt lesz a Budapest Jazz Orchestra Szulák Andreával, Boney M emlékkoncerten eleveníthetjük fel a jól ismert slágereket, jön Somló Tamás, Micheller Myrtill, és hosszan sorolhatnánk a sztárokat.
Szeptemberben pedig az ugyancsak hagyományos egregyi szüretre várják a nagyérdeműt. A több napos rendezvény a szőlő és bor jegyében zajlik hagyományosan az egregyi városrészben, mely erre az időszakra teljes pompájában, felújítva, átalakítva várja a vendégeket. A jó hangulatot a modern zene képviselői mellett népdalkörök és néptánccsoportok is biztosítják majd.

A zenés programok mellett igényes, kivételes kikapcsolódást ígér a szeptember végéig a muzeális gyűjteményben látható Tavak titkos kertje címet viselő kiállítás, melynek főszereplője Hévíz jól ismert jelképe, a tündérrózsa.
- Kevesen tudják, hogy több mint száz esztendős Hévíz jelképe, a tündérrózsa. Az indiai tündérrózsa rengeteg művészt is megihletett. Irodalmi művekben, festményeken, szobrászművészek remekein találkozhatunk vele. Ennek a csodás jelképnek, ennek a hazánkban oly ritka növénynek szerettünk volna nagyobb figyelmet szentelni. Ezért egy egész kiállítást rendeztünk be neki. Magam sem gondoltam volna, mennyi alkotáson tűnik fel ez a hévízi jelkép, milyen gyönyörű munkák kerültek ki a művészek kezei közülezzel a virággal a középpontban.

A városban tartózkodók persze természetes közegében is megismerhetik a tavirózsát, miközben élvezik a Hévízi-tó áldásos hatásait. Fürdés után pedig a további, szinte minden napra jutó programmal várnak mindenkit. Kár volna kihagyni!

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszáznyolcvankilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés