KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2015-05-26 15:14
Pünkösdi Regatta
Címkék: Pünkösdi Regatta, verseny, vitorlás, vitorlázó, Balaton, Keszthelyi-öböl
Keszthely - A Pünkösdi hétvégén a magyar vitorlásélet a Keszthelyi-öbölbe költözött. A Pünkösdi Regattán 170 hajó, annak legénysége és hozzátartozóik vettek részt. A három tervezett futamból végül csak kettőt indítottak el az időjárás miatt. A nemrég Keszthelyre költözött Lisa hajó mellett a szintén hazai HunCAT és a Fifty.Fifty is kiemelkedő teljesítményt nyújtott a hétvégén.

 Több mint 170 hajó indult el a kürt hangjára a Pünkösdi Regattán. A hosszúhétvége három napján, három viadalt terveztek a szervezők. Az első nap Balatonföldvár-Keszthely távon, vasárnap a Keszthelyi-öbölben, pünkösdhétfőn pedig Keszthely - Fonyód és Ábrahámhegy között hirdették meg a futamokat.

Siklós Máté, a szervező Túravitorlás Sportklub elnöke szerint ez a verseny a legnépszerűbb a vitorlázók körében: "Ide tényleg egy törzsgárda jár. Pont az idei év mutatta, hogy három napos esőt jósolt az időjárás jelentés, ehhez képest 170 hajó eljött."

A Pünkösdi Regatta, mint Földvár-Keszthely Túra néven már a 30-as években működött. A világháború idején megszakadt a sorozatot és a 80-as években élesztették újra. A regatta a Földvár-Keszthely túra mellett egy keszthelyi öbölverseny és a hétfői Keszthely-Fonyód-Ábrahámhegy távból áll.
Az első nap a keszthelyi hajók állhattak a képzeletbeli a dobogó alsó két fokára. A Vándor Róbert kormányozta RSM DTM és a szintén többtestű HunCAT után a Lisa futott be.
A vasárnapi öbölversenyen a magyar építésű Fifty-Fifty mondhatni rajt-cél győzelmet aratott. A HunCAT sokáig a második helyen állt, de Balatongyörök magasságában egy rossz taktikai döntés miatt megrekedt a hajó, Rajnai Istvánék végül negyedikként futottak be.
Hasonlóan járt a Büki Gábor kormányozta Lisa, mellyel zsinórban többször nyert Kékszalagot az előző tulajdonos Litkey Farkas. A Keszthelyi Yacht Kikötő hajója végül az abszolút 11. helyen végzett. Összességében eredményes hétvégét zárt a Lisa, hiszen jelenlegi legénysége korábban csak egy alkalommal tudta megülni a hajót.

A Lisa legényégére most sok edzés vár és természetesen a hajóval is sokat kell foglalkozni. Büki Gábor kormányos elégedett volt a csapattal és a hajóval, mely az egyik gyöngyszeme a balatoni vitorláséletnek.

A regatta eredményhirdetésén a Földvár-Keszthely futam mellett az öbölverseny dobogósait is díjazták.
A hétfői harmadik - Keszthely-Fonyód-Ábrahámhegy – futamot törölte a rendezőség, mivel a Szigligeti öbölben 35-40 csomós szél fújt.
A mezőny nagy része motorral tért haza, 35-40 hajó térítésmentesen ott maradt a kikötőben, a hét második felében mennek vissza értük. Ezért külön köszönetet mondnak a szervezők a Yacht kikötő vezetőjének.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszáznyolcvanhárom
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Hévíz - Vadnyúl és tokhal - 13 séf főzött Hévízen 2018-04-17 13:51
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés