KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2015-05-12 10:53
Sóhajok a flamenco ritmusára
Címkék: Suspiros, Sóhajok, flamenco, tánc, Pirók Zsófia
Keszthely - A flamenco hazája és számos hazai nagyváros után Keszthelyen is bemutatkozott a Suspiros, vagyis a Sóhajok táncelőadás. A flamenco neves fiatal képviselőjének, Pirók Zsófiának a produkcióját spanyol és hazai művészek kíséretében mutatták be a Balaton Színházban.

 Tánc, gitár és ének – ez a három alappillére a flamencónak. Az andalúz eredetű műfaj neves képviselője Pirók Zsófia, aki két éve szerezte meg diplomáját a Sevillai Táncművészeti Konzervatórium flamenco szakán. Tette ezt első és egyedüli külföldi diákként a 110 éve működő iskolában.
A Suspiros, vagyis Sóhajok címet viselő előadás ötlete már régen megszületett Pirók Zsófia fejében. A megvalósítás a 2014-ben elnyert Fülöp Viktor Táncművészeti Ösztöndíjnak köszönhető. A Sóhajok a hazai premierje után Madriba is meghívást kapott.

Az előadásban két spanyol vendégművész is közreműködik: Juan Jose Bando gitárművész, és Cristina Soler, flamenco énekesnő. Mindketten Sevillából származnak, mely a flamenco őshazája.
Juan Jose Bando autodidakta módon kezdett el a flamnecoval foglalkozni 11 éves korában. A sevillai művészt a szenvedély vezette odáig, hogy professzionális gitáros lett. Számos előadásban vett részt Spanyolországban és három éve ismerkedett meg Pirók Zsófiával, aki véleménye szerint egy nagyszerű táncművész.

A produkció rendhagyónak mondható hiszen a tradicionális flamenco ének és gitár más hangszerekkel is kiegészül. Az ütősök mellett trombita és hegedű is megszólal a színpadon. Utóbbival magyaros vonásokat kölcsönöznek az előadásnak.
Kovács Ferenc beugró zenészként vett részt a keszthelyi előadásban. Véleménye szerint a zenében nem számítanak a különféle nációk, a ritmusokkal és dallamokkal egy közös nyelvet beszélnek.

A táncelőadás Zalaegerszeg, Solymár, Pécs és Miskolc után jutott le Keszthelyre. A hétvégén pedig Buadfokon és a fővárosban is színpadra lépett Pirók Zsófia és csapata. A turné zárása júniusban, a XI. Magyar Táncfesztiválon, Győrben lesz.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszáznegyvenkettő
 
TOVÁBBI HÍREINK
Rezi - Farsangi disznólkodás 2018-01-15 17:18
Keszthely - 75 éve történt a doni katasztrófa 2018-01-15 17:09
Keszthely - Keszthelyen is lehullott az idei első hó 2018-01-15 16:51
Keszthely - Genetikai kutatások a Georgikonon 2018-01-12 15:54
Balatongyörök - Könyvolvasó maraton 2018-01-12 15:48
Keszthely - Megkezdődött a Keszthelyi Televízió archívumának digitalizálása 2018-01-12 15:37
Keszthely - Parkolás: január a türelmi hónap 2018-01-12 11:39
Keszthely - Fenyősors 2018-01-12 11:27
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés