KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2015-04-23 14:54
Összetartozunk - székely magyar kapcsolat
Címkék: Asbóth, Székelyudvarhely, székelykapu, diák, tanuló, iskola, kapcsolat
Keszthely - Székelyudvarhelyi és keszthelyi asbóthos iskolások közös munkájának eredménye az a székelykapu, melyet ma avattak fel az Asbóth Iskola udvarán. 15 bútorasztalos tanuló a Határtalanul program keretében Székelyudvarhelyen készíthette el együtt az ottani szakközépiskola diákjaival az összetartozást szimbolizáló faragott kaput.

Összetartozunk. Ez a szó áll annak a székelykapunak a zsindelyén, melyet a keszthelyi asbóthos és a székelyudvarhelyi Bányai Műszaki Szakközépiskola diákjai közösen készítettek el.
Simon Miklós és diáktársa a székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskola tanulói. Számukra is egyedülálló élmény volt, hogy részt vehettek ennek a kapunak az elkészítésében.
A székelykapu zsindelyét készítették az Asbóth iskola bútorasztalos tanulói. A munka mellett megismerhették Erdély egy kis szeletét is.
A kaput ünnepélyes keretek között adták át. Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere beszédében megköszönte, hogy keszthelyi és erdélyi gyerekek összefogva iylen szépet tudtak alkotni.
Ezév márciusában Nyerges – tetőn kopjafát avattak, amit itt Keszthelyen készítettek a diákok. Ma, pedig egy székelyföldön készült kaput adtak át az iskola udvarán. Mindez szimbolizálja a határon innen és túl élő magyarok szoros kapcsolatát.
Az erdélyi gyerekek itt tartózkodásuk alatt megnézik a környék nevezetességeit is. A 4 éve működő testvériskolai kapcsolatnak köszönhetően nem csak ismertségek, hanem mély barátságok is szövődnek a fiatalok között.
A Határtalanul program keretében az elmúlt 5 évben több mint 30 ezer hazai diák juthatott el a szomszédos országok magyarlakta területeire. Az asbóth tanulói és a székelyudvarhelyi diákok a jövőben is szeretnék ápolni, a most felavatott székelykapun olvasható felirat is erre emlékeztet.

Keszthelyi Televízió - Szabó Csilla

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszázhatvanhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés