KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2013-11-30 19:47
Komoly fejlesztések várhatók a keszthelyi kórházban
Címkék: kórház, ct
Keszthely - Hamarosan lesz CT a keszthelyi kórházban is! Csaknem egymilliárd forint értékben pályázatot nyújtott be a keszthelyi és a hévízi kórház, hogy támogatásból fejlesszék a járóbeteg és a diagnosztikai ellátást - többek között - a radiológián és a laboratóriumokban. Már 2013-ban elkezdték a pályázat írását és a szakmai tartalom összeállítását.

Kvarda Attila igazgató örömmel árulta el, hogy a hosszas előkészítő munka meghozta gyümölcsét.
A komputertomográf üzemeltetését végző szakembergárda már összeállt és nagyon várják a berendezés érkezését, amely jövő év augusztusára tehető. A röntgennel vizsgálható betegségek pontosabb felismerését szolgálja majd a korszerű készülék.

A betegek minden bizonnyal örülnek a hírnek, mivel erre a vizsgálatra nem kell Zalaegerszegre utazni. A telepítés helyét már kiválasztották. A beüzemelés nem lesz könnyű, ugyanis átépítések árán lehet majd a teljes műszerparkot telepíteni. Ami biztos: a radiológiai és a sürgősségi osztály részeként működik majd a komputertomográf. Az egészségbiztosítási pénztárhoz már benyújtották a kapacitás befogadását, az engedélyt meg is kapták. A CT nem csak rendelési, hanem ügyeleti időben is működni fog.
A leszállítás után több napig tart majd az üzembe helyezés. A berendezés összehangoltan dolgozik együtt a korszerű leletező rendszerrel. Magas tudású, több megapixeles képernyők és leletező állomások segítik a gyógyító munkát. A csaknem egy milliárd forintos beruházásból digitális röntgen berendezéseket, nagy tudású ultrahangot, például kardiológiai, nőgyógyászati, általános vizsgálatokra alkalmas ultrahangot, illetve mobil ultrahangot is beszereznek majd.

Kvarda Attila elmondta továbbá:
Ultrahang készüléket ebből a pénzből a hévízi kórháznak is fogunk vásárolni, szintén egy nagy tudású mobil ultrahangot. A radiológia fejlesztésébe beletartozik a PACS rendszer is. Ez alkalmas arra, hogy a két intézményt, Hévízt és Keszthelyt egymással összekössük illetve lehetőség lesz a megyei kórházzal, a kanizsai kórházzal összeköttetésbe lépni, tehát a beteg ha megfordul a másik intézményben, lehetőségünk lesz a PACS rendszeren keresztül a kórelőzményét itt is megkapni. Ez a rendszer alkalmas arra is, hogy csatlakozzunk a teleradiológiára. A keszthelyi kórházban beszerzünk még új sterilizáló berendezéseket, felújítjuk a központi sterilizálónkat, új labordiagnosztikai gépeket vásárolunk, teljesen kicseréljük a jelenlegieket. Új gépeket, új automatákat szerzünk be, ezzel megint csak a labor vizsgálataink minősége fog emelkedni. A sürgősségi osztályt is hatékonyabban tudjuk kiszolgálni. Ezen kívül még apróbb orvosi berendezéseket is beszerzünk. A hévízi kórházban megvalósul egy olyan új építészeti megoldás, ami a fedett fürdő épületét fogja érinteni. Ott a rendelőket centralizáljuk, új szakrendelők, új biológiai terápiás centrum kerül kialakításra, betegmegfigyelővel, megfelelő felszereléssel. A fedett fürdőben a fizioterápiát is szeretnénk felújítani. Nem csak a helységek, hanem a teljes eszközpark is megújul. Úgy gondolom, hogy a két intézményre ha nem is elegendő, de megfelelő mennyiségű forrást tudunk a fejlesztésekre fordítani.”

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszáznyolcvanhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Isten nekünk háttal - napló a román háborúról 2018-02-21 16:14
Keszthely - Mesék felnőtteknek 2018-02-21 13:47
Keszthely - Köszöntötték az ápolókat 2018-02-20 17:30
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés