KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2013-07-24 09:56
Működik az áldozatvédő szervezet Keszthelyen
Címkék: Vöröskereszt, Fehér Gyűrű Alapítvány, Keszthely, áldozatvédő szervezet
Keszthely - A Magyar Vöröskereszt Zala megyei Szervezete szerződést kötött az Európai Áldozatvédő Szervezet tagjával a Fehér Gyűrű áldozatvédő szervezettel. A rászoruló áldozatoknak július 1-től Keszthelyen működő irodában nyújtanak segítséget.

A magyar áldozatvédő szervezet, a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület a nyugat-európai áldozatvédő szervezetek mintájára 1989. december 21-én alakult és 1992 óta tagja az Európai Áldozatvédő Szervezetnek.

A kelet - európai országok között elsőként alakult áldozatvédő szervezet, a magyar Fehér Gyűrű feladata, hogy konkrét és közvetlen támogatást ad, valamint segítséget nyújt a bűncselekmények - főleg a szociális helyzetük miatt rászoruló - áldozatainak anyagi, jogi, pszichikai és egyéb formában, továbbá kiáll és fellép a sértettek érdekeinek védelmében. A Fehér Gyűrű országos illetőséggel az érdekképviselet mellett, minden rászoruló áldozatának -valamennyi bűncselekménytípus esetén -segítséget nyújt, mely sem tagsághoz, sem egyéb kötelezettséghez nem kötődik.

A Fehér Gyűrű - az érdekképviseleten kívül - a következő segítséget adja a bűncselekmények rászoruló áldozatainak: emberi vigasz és személyes gondoskodás a bűncselekményt követően, díjtalan jogsegélyszolgálat, a szorult helyzetben lévőknek anyagi támogatás, segítségnyújtás a hatóságoknál történő eljárásban, kivételes esetben még a feljelentés elkészítése is, segítség az ellopott úti-vagy személyes okmányok pótlásához, segítségadás a rokonokkal, barátokkal, illetve az országuk külképviseletével való kapcsolatfelvételhez, szükség esetén a további itt-tartózkodáshoz segítség a szálláskereséshez, indokolt esetben díjtalan szállás és étkezési lehetőség biztosítása, kivételes esetben jogi képviselet biztosítása a hatóságok előtti eljárásban, más szervezetek, illetve intézmények által nyújtott támogatás közvetítése, szükség esetén segítségnyújtás a hazatéréshez ( kivételes esetben anyagi vonatkozásban is), a felsorolt segítségnyújtási formákon kívül az egyesület mindent megtesz annak érdekében, hogy az áldozattá vált turista elkerülje a másodlagos áldozattá válást.

Keszthelyen keddi és szerdai napokon fogadják az irodában a segítségre szorulókat.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázhetvenkettő
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Keszthely - Ezrek látogattak a kastélyba március 15-én 2018-03-15 17:40
Zalaegerszeg - A szabad sajtó napja 2018-03-15 17:33
Keszthely - A pártától a huszárcsákóig 2018-03-15 17:25
Keszthely - Árvíz, belvíz: egyelőre nincs veszély 2018-03-14 14:56
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés